Actualitate

Control judiciar pentru o angajată a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei

O angajată a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Hunedoara a fost pusă sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce a fost prinsă în flagrant atunci când primea 150 de euro de la o persoană pentru a-i facilita acesteia eliberarea mai rapidă a do­cu­mentelor de identitate, a informat luni Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Hunedoara.

Cercetările continuă
Suspecta a pretins că îşi poate trafica influenţa asupra funcţionarilor de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) soli­citând, în schimb, suma de 150 de euro în scopul urgentării emiterii actelor de identitate, atât pentru denunţător, cât şi pentru fiii acestuia.
„Astfel, în data de 19.08.2022, an­ga­jata din cadrul SPCLEP Hunedoara a primit, în temeiul unor înţelegeri ante­rioare cu prilejul cărora a pretins şi accep­tat promisiunea, suma de 150 euro, promiţând, în schimb, martorului denunţător că, prin influenţa pe care o are asupra funcţionarilor publici cu atribuţii specifice în domeniul eliberării cărţilor de identitate, va interveni pe lân­gă aceştia pentru a-i determina să pro­cedeze la urgentarea emiterii căr­ţilor de identitate, atât pentru denun­ţă­tor, cât şi pentru fii acestuia”, se arată într-un comunicat al SJA Hunedoara.
Suspecta a fost condusă vineri, 19 au­gust, la Parchetul de pe lângă Tri­bu­nalul Hunedoara pentru continuarea cerce­tă­rilor sub aspectul săvârşirii in­fracţiunii de trafic de influenţă. În ace­eaşi zi, pro­cu­rorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar sâmbătă, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Activităţile în cauză s-au desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi cel al Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura