Controale la CEH, pe tema stocului de cărbune insuficient

12 ianuarie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

După ce liderii de sindicat de la Termocentrala Mintia au reclamat faptul că nu există un stoc suficient de cărbune, ieri, ministrul Energiei, Toma Petcu, a  dispus controale la Complexul Energetic Hunedoara şi la CE Oltenia.

„Stocurile înmagazinate în depozite sunt insuficiente. Stocurile de cărbune la centrale ar asigura funcţionarea doar pentru patru zile, la CEO Oltenia, la Hunedoara, la fel. Am cerut asigurarea unor stocuri mai mari la cărbune. Pentru a stabili cum s-a ajuns aici, am dispus Corpului de Control verificări la cele două companii şi la Ministerul Energiei. Suntem puşi într-o situaţie limită de către cei din guvernarea anterioară”, a spus Toma Petcu în şedinţa de guvern. Tehnocraţii sunt acuzaţi că au lăsat un adevărat dezastru în uma lor.
Liderii sindicali de la Termocentrala Mintia au acuzat conducerea CEH că nu se ocupă de asigurarea unui stoc suficient de cărbune, în perioada gerului, acum, când producţia a crescut la termocentrale, fiind nevoie de energia electrică produsă pe cărbune. (S.Popa)

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. costica spune:

  Dupa scandalul cu importurile de carbune de la termocentrala Mintia, de acum cativa ani, nimeni nu cred ca se mai risca sa faca importuri de carbune pentru a asigura trecerea varfului de iarna.

 2. energetician spune:

  Aveti dreptate domnule Costica. Nimeni din guvern si din conducerea termocentralelor nu mai are curajul sa asigure stocul de carbune pentru a trece iarna. Toate astea se datoreaza unui individ care a scris intr-un raport de control prin anul 2013 ca achizitiile de carbune efectuate de termocentrale nu erau oportune, in conditiile in care CNH-ul de la acea vreme nu putea sa asigure stocul necesar functionarii termocentralei pe perioada de iarna. Asa se intampla cand toti incompetentii isi dau cu parerea despre ce inseamna sistemul energetic.

 3. Machiavelli spune:

  Foamea de spaguta incepe sa urle liber in limba energetica.
  Oportunitatea iernii trebuie folosita la maximum, nu ?
  “Sistemele” se adapteaza greu pietelor. Si nu doar ele.
  Securisto-politrucii care le (ne) conduc nu faca fata in lupta pe resurse cu managerii adevarati.
  Cand vom invata ca manager nu e tot acelasi lucru cu inginer (fabricat in Romania inainte de 1989) ?
  Cand vom invata ca managerii trebuiau scoliti nu de profesori formati in comunism si adaptati din mers , prin doctorate copy/paste .
  Piata si viata in sine e ca un tzunami, nu te schimbi, te schimba.
  Restructurarea reala a “sistemului” energetic se va face extrem de curand. Pentru ca s-a ajuns la fundul sacului cu personalul. Aici nu prea poti angaja necalificati, precum la chiloti si la cablaje.
  Au trecut 27 de ani, mai trebuie foarte putin si generatia de la revolutie iese natural din marele sistem (mai mare decat cel energetic).
  Sportul datului cu parerea este generalizat, dar va dispare curand si asta, bineanteles ca nu de buna voie.
  Domnule energetician, va recomand sa cititi patania cu numaratoarea lui Hogea Nastratin calarind magarii.
  Bineanteles ca nu ne e usor.
  Dar … rabdare.
  Calm fratilor, timpul coace ciresele.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Licitaţia pentru deponeul ecologic, contestată din nou

Nici nu a reuşit să se usuce bine cerneala de pe documentele privind reorganizarea celei de-a doua licitaţii de dare...

Campioana Hercules Lupeni şi-ar putea recupera portarul

Plecat cu un mic scandal la finalul turului Ligii a IV-a, Adrian Farcaş, portarul campioanei Hercules Lupeni, ar fi dispus...

Promovarea în Liga a III-a, 2016-2017, se va decide la baraj

Deşi iniţial a dat de înţeles că în actualul sezon competiţional, promovarea în Liga a III-a se va decide fără...

Închide