Controale în trafic

03 control rutier politiaAlice Brandisz

Vineri, poliţiştii rutieri hunedoreni, împreună cu inspectorii de trafic I.S.C.T.R , au efectuat mai multe acţiuni de verificare pe principalele drumuri din judeţ (DN7, DN66, DN76). Scopul acestora este acela de a reduce numărul victimelor cauzate de accidentele rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane.
Poliţiştii au verificat dacă şoferii respectă normele legale privind activitatea de transport public de persoane şi circulaţia pe drumuri publice. În prima parte a zilei, au fost oprite pentru control 165 de autovehicule de transport persoane şi 88 de şoferi au fost testaţi alcoolscopic. În urma testării, unul bărbat de 40 de ani din Orăştie a fost descoperit sub influenţa băuturi alcoolice. Acesta conducea un microbuz de transport persoane pe raza municipiului Orăştie. Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.125 lei şi suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.
În urma acţiunii au fost aplicate 50 amenzi, dintre care 37 au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan sau nepurtarea centurii de siguranţă  iar restul au fost aplicate pentru depăşirea capacităţii de transport, lipsa documentelor prevăzute de lege, sau neeliberarea biletului de călătorie.
În cea de-a doua parte a acţiunii s-a urmărit combaterea principalelor cauze care provoacă accidente rutiere, verificându-se 241 de autovehicule. După efectuarea verificărilor au fost aplicate 95 de amenzi, dintre care 51 au vizat depăşirea limitei legale de viteză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare