Politica si administratie

Contre între politicieni la o dezbatere publicã

Oana Mihnea

Prezent la Deva, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Vasile Şalaru, a făcut ieri o declaraţie neaşteptată în privinţa modului cum doi deputaţi hunedoreni liberali au ales să se prezinte în faţa a sute de profesori din judeţ.
Acesta a considerat că tot ce au spus deputaţii PNL Carmen Hărău şi Bogdan Ţîmpău a fost total deplasat şi nepotrivit pentru o festivitate dedicată sferei educaţionale.
A protestat vehement
„Deputatul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, şi-a permis la întâlnirea cu profesorii să îndemne lumea să se înscrie în PNL, într-un spaţiu în care nu se face decât politica şcolii şi atât. Nu i-am dat replica doamnei deputat acolo, dar am părăsit sala, în semn de protest. Este inadmisibil ca într-o instituţie de învăţământ să facem în acest mod politică. Protestez în mod vehement, în numele ALDE, pentru transformarea IŞJ Hunedoara în tribună politică a PNL. Ca să fie deplină penibilitatea doamnei Hărău, mai este un deputat, Ţîmpău, care ne aduce aminte prin citate din Napoleon de doctrina PNL. Parcă ar fi fost proşti acolo, totuşi, sunt dascăli, nu tractorişti. Ne-a jignit inteligenţa, iar eu mă simt ofensat. Voi cere parlamentarilor noştri o interpelare în Parlament şi o analiză în privinţa aceasta, profitând de înregistrările existente de la momentul respectiv“, a declarat Vasile Şalaru.
Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, deputatul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, a precizat: „Dacă domnului secretar de stat nu i-a fost ruşine când a văzut filmuleţul prezentat cu realitatea din învăţământul românesc, îmi pare foarte rău, înseamnă că a fost acolo degeaba. Dascălii trebuie să lase modestia la o parte şi să pretindă din partea partidelor politice locul pe care îl merită. Ei sunt promotori ai disciplinei în societate, fără contribuţia lor în masă la dezvoltarea educaţiei, suntem o naţie pierdută. Trebuie să se implice în politică şi în comunitatea locală, pentru că au potenţial şi pot face acest lucru mai bine decât oricine. Sunt foarte bine pregătiţi, au toate cunoştinţele necesare şi trebuie să îşi spună cuvântul. PNL are uşile deschise pentru noi membri de partid, competenţi“, a conchis Carmen Hărău.
Deputatul Bogdan Ţîmpău s-a arătat surprins de afirmaţiile secretarului de stat. „Am vorbit la IŞJ Hunedoara în calitate de părinte, pentru că am un copil la şcoală, în calitate de profesor, pentru că tatăl meu face parte din această categorie. Am vorbit şi despre implicarea pe care cadrele didactice trebuie să o aibă în orice activitate, politică sau nu. Aici am venit cu citatul din Napoleon Bonaparte, care spune că atunci când vrei un lucru bun făcut, trebuie să îl faci tu însuţi. Mi s-a părut că secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a avut la întâlnire o atitudine deplasată, a tot ieşit şi intrat în sală de mai multe ori. Cred că a chiulit în primii şapte ani de viaţă, i-a făcut la fără frecvenţă“, a declarat Bogdan Ţîmpău.

3 comentarii la „Contre între politicieni la o dezbatere publicã

  • Timpau si Harau doi parlamentari NEREUSITI !!! Pacat ca ne mai reprezinta Judetul!!!

  • Dupa cum mi s-a relatat totul a fost o gargara ieftina de ambele parti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura