Continuă judecata în procesul lui Dan Radu Ruşanu

13 ianuarie 2015 | 3 Comentarii | Publicat in: Eveniment

03-dan_radu_rusanu_15_02_02452400Natalia Bumbac

Primul termen de judecată de anul acesta din dosarul fostului parlamentar de Hunedoara Dan Radu Ruşanu (foto) se va desfăşura mâine la Curtea de Apel Bucureşti. Procesul se află în stadiul de fond, iar dosarul supranumit „Carpatica” a fost trimis în judecată în 17 iunie 2014.

În prezent, fostul demnitar se află sub control judiciar, măsură dispusă de instanţă după ce a fost eliberat din arest preventiv şi ulterior din arest la domiciliu. În momentul în care procurorii DNA au extins urmărirea penală asupra lui Dan Radu Ruşanu, acesta ocupa funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Acesta a fost reţinut pe 25 februarie, fiind acuzat de procurori de favorizarea infractorului şi influenţare a declaraţiilor. În săptămâna anterioară reţinerii, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Ruşanu, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat „protejarea frauduloasă” a intereselor SC Carpatica.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Moise Nicoară spune:

  Acest Rusanu nu este om este “diavol”. Imi povestea cineva cu mai mult timp in urma ca facand cu el un tur de vizite prin ministere era primit ca un “imparat”. Poate tocmai de aceea a ajuns unde a ajuns. Era un maestru al combinatiilor oculte. al sforariilor. Moral, el l-a dus la pierzanie si pe Purcel.

 2. echilibrium spune:

  Aici personal consider ca gresiti stimate domnule Nicoara. Pe domnul Molot in situatia de fata l-a adus nimeni altul decat Mircea Ioan Molot. Ia ganditi-va putin.
  Nu contest animalul politic Dan Radu Rusanu. Asta avea si are politica in sange. Politica, fie ca va place fie ca nu, asa e. Nu e frumoasa, nu e virgina, e rece si mai ales al naibii de pragmatic.
  Nu contest nici prietenia dintre Rusanu si Molot desi, sa stiti ca poate Molot se considera prietenul lui Rusanu, acesta din urma in toata aceasta perioada I-a fost doar sef. Rusanu il folosea pe Molot, care se lasa folosit, dar il si controla, si asta nu intotdeauna a stiut-o Molot, si in nici un caz nu puteti spune ca putea fi de accord cu ea.
  Dar revin, asa cum dusmanii francezilor, zicea CTP , sunt francezii, eu spun ca dusmanul lui Molot, e chiar Molot, si vanitatea si lacomia sa.
  Si la fel, dusmanul lui Rusanu a fost tot el insusi.
  Ce-i trebuia “Asociatia Stiintifico – Fantastica” ?
  Sa le deie Dumnezeu sanatate amandorura, si noua, sa nu-I uram, ca se urasc ei deajuns. Bine e totusi ca politica s-a scapat de ei (nu am zis eu ca-i pragmatica).

 3. Moise Nicoară spune:

  Sunt de acord cu Domnia Voastra cu o singura observatie. Am spus ca Rusanu are o vina morala. Spun asta deoarece i-a dat iluzia lui Purcel ca orice ar face el, Rusanu, prin relatiile sale l-ar putea salva. Am spus si eu ca nici un partid, nici chiar PNL, sau nici o alta persoana nu are nici o vina pentru situatia lui Purcel. Si-a facut-o singur cu mana lui. Adica e lucru manual si nu mai desface nici dracu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Iulian Ceia, urmărit internaţional

Iulian Ceia (foto), condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Comorile dacice”, a fost dat în...

Fructoză vs. zahăr

Aveţi probleme cu glicemia sau pur şi simplu vreţi să scoateţi zahărul din alimentaţie pentru că este nesănătos şi alegeţi...

PSD Petroşani: viceprimarul trebuie să fie agreat şi de primar

Mai multe nume de consilieri din cadrul PSD Petroşani au fost vechiculate de presa din Valea Jiului ca posibili înlocuitori...

Închide