Contestă decizia de pensionare

05 IMG_2722

Nicolle Ebner

 Gheorghe Cosma (foto), şeful biroului de inspecţie şi control din cadrul Direcţiei Judeţene Sanitar-Veterinare Hunedoara, a contestat în instanţă decizia de pensionare primită de la conducerea instituţiei.
Cosma îl acuză pe Mihail Rudeanu, directorul coordonator al DJSV, că l-a lăsat fără nici o sursă de venit, până la prima pensie, ca să-l favorizeze pe vărul primar al secretarului general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu.  

Numire în funcţie, pe criterii politice

Conform legii, la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stadiului minim de cotizare pentru pensionare sau, după caz, la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, încetează de drept raportul de activitate. Gheorghe Cosma recunoaşte că după lege, „au dreptate. Am vârsta şi mi-am depus dosarul de pensionare în urmă cu câteva zile. Dar, mă deranjează că, după ce am primit decizia semnată de directorul Mihail Rudeanu, nu pot să mă mai duc la serviciu până când îmi vine decizia de la Casa Judeţeană de Pensii. Alţi cinci colegi au ieşit la pensie, anul acesta, dar au mai lucrat până când au beneficiat de prima pensie. Am 38 de ani munciţi, din care 16 numai în direcţie şi pe mine m-a lăsat pe drumuri. Ce fac trei luni, fără bani de medicamente, că sunt cardiac? Cu ce îmi întreţin familia?”, declară reclamantul, menţionând că „mă deranjează modul ticălos în care am fost dat afară, ca să-şi pună oamenii lor pe posturi. Pentru că, în locul meu, ca şef al biroului de inspecţie şi control, va fi numit Tiberiu Mir, vărul primar al secretarului general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu. Nu ştiu dacă Mir mai este membru PDL, dar ştiu că are o fermă la Ocoliş şi vinde brânză pe piaţa din municipiul Hunedoara. Deci, este şi incompatibil, şi în pragul pensionării”.

Cu jalba-n proţap la judecători, ministru şi premier

Nemulţumit de modul în care i s-a arătat uşa, Gheorghe Cosma şi-a pârât şeful la ministrul Ilie Sârbu şi intenţionează să se plângă şi la premierul Boc. „Ştiu că trebuie să ies la pensie, dar să ies pe uşa din faţă”, mai spune pensionarul, care, sfătuit de avocaţi, a apelat la instanţă, pentru a i se face dreptate. Mihail Rudeanu răspunde că decizia de pensionare a lui Gheorghe Cosma este legală şi în conformitate cu directivele Executivului privind reducerea de personal în sistemul bugetar cu 20 la sută. „În mod normal, dl. Cosma trebuia să-şi depună dosarul de pensionare din 1 iulie, nu din 3 august, cum a procedat dânsul. După cum se vede, am dat dovadă de înţelegere şi l-am mai menţinut pe postul de şef de birou, încă o lună, dar, noile normative privind reducerea cheltuielilor cu salariile nu-mi mai dau voie să tolerez astfel de situaţii”, afirmă directorul coordonator al DSV Hunedoara.

 Muncă mai multă, pe bani mai puţini

Mihail Rudeanu confirmă faptul că postul de şef al biroului de inspecţie şi control va fi ocupat, temporar, de Tiberiu Mir, care-şi păstrează şi vechile atribuţii în cadrul direcţiei. Adică, i se dublează volumul de muncă, dar primeşte doar un salariu, cel de şef. „Tiberiu Mir îndeplineşte condiţiile de pensionare în luna februarie a anului 2010, tocmai de aceea, l-am numit doar temporar în funcţia de conducere a biroului. Iar pe noi ne avantajează, deoarece salariul de 3.500 de lei este mult mai mic decât al domnului Cosma, care avea un venit lunar de 5.000 de lei”, mai declară Mihail Rudeanu.

2 comentarii la „Contestă decizia de pensionare

  • 11 august 2009 la 8:59
    Permalink

    Contesta pentru ca s-a terminat cu papornitele, salarul de 5000 lei este dupa ce a avut loc unele diminuari asa ca probabil in trecut a avut un venit substantial mai mare. Si ca dansul mai sunt multi altii care iau salarii mai mari decat directorii desi munca prestata este cu mult sub asteptari.

  • 12 august 2009 la 10:32
    Permalink

    Pentru asa zisul „nelu” cine esti cu adevarat? nu vrei sa-ti dai numele real.De unde stii tu totul, cat muncesc unii sau altii? Ar fi mai bine sa faci niste studii de gramatica limbii romane (…este dupa ce a avut loc unele..) decat sa te intereseze viata altor persoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare