Containere noi, instalate în toate cartierele din Deva

28 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Clej

Peste 1.000 de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere vor fi instalate în cartierele din Deva, până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Primăria municipiului Deva şi operatorul serviciului de salubritate S.C. Salubritate S.A sunt în spatele acestei acţiuni din oraş. Lucrările au demarat marţi, 27 martie, începând cu cartierele Dorobanţi şi Gojdu şi continuă cu zonele din Piaţa Centrală, Progresului, Piaţa Victoriei, Piaţa Opera, cartierele Dacia şi Micro 15.
Fiecare platformă de colectare a deşeurilor din oraş avea între cinci şi şapte containere, cu o capacitate de 1,1 metri cubi şi vor avea culori diferite, galben (pentru colectarea plasticului/metalului), albastru (pentru hârtie/carton) şi negru (pentru deşeuri menajere). Totodată, vor fi amplasate în continuare, la dispoziţia cetăţenilor, şi eurocontainerele de tip clopot.
Până ieri, 22 de platforme de depozitare a deşeurilor menajere dintre cele aproape 80 existente au fost deja dotate cu noile containere. Pentru a menţine curăţenia în oraş, se recomandă evitarea aruncării gunoaielor în alte zone decât cele amenajate special. Oamenii trebuie să dea dovadă de un comportament civic, bun simţ şi responsabilitate faţă de toate bunurile de folosinţă comună aflate în locurile publice.
Potrivit prevederilor legale, distrugerea şi degradarea containerelor pentru depozitarea deşeurilor menajere, precum şi aruncarea deşeurilor de orice fel pe domeniul public sau privat al municipiului, sau în orice alte zone decât cele amenajate pentru aşa ceva, constituie contravenţie şi sancţionarea cu amenzi între 300 şi 1.000 de lei.
Totodată, autorităţile sugerează cetăţenilor care sunt martori acestor întâmplări neplăcute să apeleze Poliţia Locală Deva, sau la numărul de telefon permanent 0254.232.777, pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere pentru faptele lor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Big Brother se extinde în Hunedoara

După ce în anul 2011, primarul de atunci al municipiului Hunedoara a implementat un sistem cu camere video prin oraş,...

Campionat balcanic de karate fără medalii pentru hunedoreanul Ionuţ Ipate

În Turcia s-au desfăşurat întrecerile ediţiei 2018 a Campionatelor Balcanice de karate tradiţional, competiţie la care au participat 340 de...

Două noi competiţii de fotbal destinate adolescenţilor, organizate în judeţ

AJF Hunedoara a demarat pregătirile pentru două noi acţiuni care se vor derula sub directa organizare a acestei instituţii. Prima...

Închide