Actualitate

Construcția care a uimit planeta: O uriașă „navă-mamă extraterestră” și-a deschis porțile pentru public, în China, luna acesta

Parcul științific marin Zhuhai Chimelong din Zhuhai, China, este renumit atât pentru oferta sa im­presionantă de animale ma­rine rare din întreaga lume, cât și pen­tru designul său inspirat din lumea SF, scriu cei de la stiri­pe­surse.

Zone tematice
Anunțat în 2015, Zhuhai Chimelong Marine Science Park a captat imed­iat imaginația oamenilor cu de­signul său futurist care amin­teș­te de navele-mamă extra­te­res­tre descrise în filmele SF și în jocurile video. Descris ca fiind cel mai mare parc științific marin aco­perit din lume, cu peste 100.000 de animale marine din aproximativ 300 de specii, precum și 100 de tipuri de corali vii împărțite în 10 zone tematice. Programat inițial să se deschidă în 2021, după 10 ani de planificare și puțin peste cinci ani de construcție efectivă, uria­șul parc de științe marine și-a deschis porțile pentru public abia luna aceasta.

50.000 de vizitatori pe zi
Parcul științific marin Zhuhai Chimelong are o lungime totală de aproximativ 650 de metri și aco­peră o suprafață totală de apro­ximativ 400.000 de metri pătrați. Poate găzdui peste 50.000 de vizitatori pe zi și se mândrește cu mai multe recorduri mondiale, in­clu­siv cea mai mare vitrină de ac­va­riu din lume și cel mai mare ac­variu de corali vii din lume. Cons­truit de Chimelong Group, care deține și Zhuhai Chimelong Interna­tional Ocean Resort, Zhuhai Chimelong Marine Science Park a costat 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl face cel mai scump parc științific marin, dar și cel mai mare parc acoperit. Deși parcul poate că abia și-a deschis porțile pentru public, o mulțime de oameni au vorbit despre designul său exterior unic, în special despre asemănarea neobișnuită cu o navă extra­te­res­tră, scrie odditycentral.com.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura