Comunitate

Constelația Eminescu

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a marcat Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului – printr-o suită de manifestări culturale în care versul eminescian a fost la loc de cinste.

„Ce e val, ca valul trece”
„Anul acesta, manifestările dedicate lui Mihai Eminescu le-am așezat sub genericul Constelația Eminescu. De ce am ales această sintagmă? Pentru că fie­care slovă, fiecare poezie, fiecare pagină de proză sau articol de presă sem­nat Mihai Eminescu este o ade­vărată stea, un astru luminos pe fir­ma­mentul culturii românești și univer­sale.Ne exprimăm în acest fel dragostea și prețuirea față de cel care ne-a lăsat un tezaur poetic, literar, jurnalistic de ne­pre­țuit pe care nu încetăm să-l descoperim și să-l îndrăgim pe măsură ce timpul trece. În aceste zile, în întreaga Românie au loc astfel de manifestări, astfel de evenimente speciale dedicate lui Mihai Eminescu. Amintirea poetului, memoria lui, tot ce înseamnă Eminescu pentru noi, românii, le purtăm în suflet zi de zi, la bucurie și la necaz, când râdem sau când avem lacrimi în ochi, pentru că sprijinul pe care ni-l dă Eminescu nu cunoaște răgaz, el este în permanență cu noi. De câte ori citim „măiastra carte” semnată Eminescu, devenim mai puternici, mai încrezători în viitorul nostru, mai pre­gă­tiți să înfruntăm toate valurile vieții știind că „ce e val ca valul trece”. Iar în perioade grele, dureroase, înțelepciunea pe care o sorbim din creația lui Eminescu ne dă puterea de a merge mai departe. Con­ducerea Consiliului Județean Hunedoara a ținut să onoreze așa cum se cuvine, cu respect și prețuire, memoria marelui nostru poet și a împărtășit împreună cu noi toți emoția acestor momente spe­ciale. Suntem recunoscători Consiliului Județean Hunedoara, președintelui Con­siliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și administratorului public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, pentru sprijinul permanent pe care îl acordă instituției noastre, pentru faptul că sunt interesați de activitățile noastre culturale și înțeleg importanța tot mai mare pe care o are biblioteca pu­blică în viața comunității”, a declarat Sebastian Bara, managerulș Bibliotecii Județene.
« An de an, prindem puteri atunci când ne întâlnim la statuia poetului nostru național, din Parcul de la poalele Cetății din Deva, ne umplem sufletele de bucurie când auzim frânturi din creația sa, poezii care au însoțit zeci de generații de români și care ne însoțesc și pe noi și am dori ca și cei care vor veni după noi să fie cuprinși de farmecul și perfecțiunea operei lui Mihai Eminescu », a adăugat Bara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura