FlashPolitica si administratie

Constantinescu, noul şef de la Direcţia de Culturã

05 constantinescu marius (1)

Nicolle Ebner

Consilierul judeţean PDL, Marius Constantinescu (foto), este noul director al Direcţiei Judeţene de Cultură şi Culte Hunedoara. Constantinescu îl înlocuieşte la conducerea instituţiei judeţene pe Ciprian Roman (PSD), al cărui ordin de revocare din funcţie a expirat în data de 5 noiembrie 2009.

Ciprian Roman, pus pe liber din noiembrie
La începutul lunii octombrie, se părea că Ciprian Roman face parte din „eşalonul norocos” al directorilor PSD Hunedoara, care nu au fost schimbaţi din funcţie. Imediat după ieşirea PSD de la guvernare, majoritatea directorilor coordonatori şi adjuncţi susţinuţi de social-democraţi au primit deciziile de eliberare din funcţie, însă au fost şi şefi de instituţii reconfirmaţi pe posturi de către miniştrii de resort. Printre aceştia, Georgeta Barabaş–director coordonator al APM Hunedoara, Ciprian Roman-director coordonator al Direcţiei de Cultură, Mihail Rudeanu-director coordonator al DSV Hunedoara. Exact după o lună, criteriul profesionalismului după care au fost păstraţi în funcţie reprezentanţii PSD nu a mai funcţionat pentru toţi, iar relaţiile de muncă ale directorului Ciprian Roman, cu Direcţia Judeţeană de Cultură s-au încheiat în data de 5 noiembrie.

„Direcţia judeţeană este de fapt…o ştampilă”
De vineri, noul director al Direcţiei judeţene de Cultură este consilierul judeţean PDL, Marius Constantinescu. După spusele lui Ciprian Roman,  Constantinescu preia de fapt, o ştampilă, şi nimic mai mult. „Când am  fost numit director, am găsit o ştampilă, o instituţie cu buget zero, fără sediu şi care cheltuie bani publici grei pe chirie, o Dacie veche din 1992. Cu aşa o maşină,  pentru deplasare pe teren, rişti să nu te mai întorci de pe drumurile Cetăţilor Dacice. Nu pot decât să-i urez succes noului director, Marius Constantinescu”, a declarat fostul director, Ciprian Roman.

One thought on “Constantinescu, noul şef de la Direcţia de Culturã

  • E regretabil sa citim cum bani publici sunt cheltuiti pe chirii foarte mari în astfel de vremuri cand orice economie e importanta. La aceasta situatie s-a ajuns in institutia de cultura deveana datorita conducerii foarte defectuoase aplicata de fosta directoare Beldiman in perioada 2006-2008, care spunea la vremea ei ca mandatul ei la directia de cultura va fi cel mai bun din toate timpurile. Ea a fost cea care a acceptat fara sa clipeasca indeplinirea ordinului d-lui Molot de a muta sediul culturii in actuala cladire a Minvest unde plateste bani multi pt cazare.Tot ea, Silvia Beldiman, actuala directoare adjuncta la Liceul Aurel Vlad din Orastie, a fost cea care NU A STIUT SI NU S-A IMPLICAT DELOC sa foloseasca in 2007 banii dati de MCC pt achizitionarea unui sediu nou pt cultura, asa cum s-a procedat in toata tara cu sediile culturii. Cred ca doar la Deva Cultura nu are un sediul al ei. De altefl, si mutarea in acest sediu s-a facut dupa mai multe plimbari ale culturii vreme de cateva luni in 2006 prin alte locatii ale angajatilor, care au fost obligati de Silvia Beldiman sa transporte singuri sacii cu documente pe scarile cladirilor respective. Dar, toate acestea au fost bine mascate de gura presei, care oricum scrie la comanda politica, iar cel mai bun manager al culturii, Silvia Beldiman a avut total alte preocupari in tot mandatul sau destul de jalnic. A lasat institutia, asa cum a spus Ciprian Roman, fara sediu propriu, pt care cu cativa ani inainte fostul sef al culturii, Ioan Sicoie, s-a luptat aprig pt pastrarea lui, a lasat institutia secatuita de bani cheltuiti pe parfumuri de camera si prime de zeci de milioane pt ea si angajatii ei protejati, a lasat institutia decimata de specialisti, defaimata in presa si cu un renume pe care cu greu si-l va mai recapata. Te felicit domnule Ciprian Roman ca ai avut curajul sa spui lucrurilor pe nume. Din pacate astazi Directia pt Cultura a ajuns doar o stampila, din institutia care participa pe vremea conducerii D-Lui Ioan Sicoie, la toate manifestarile culturale, din institutia care tot pe vremea d-lui Ioan Sicoie a avut o prestigioasa revista de cultura numita Arhipelag, la care scriau recunoscuti poeti şi literati, din institutia de care astazi unii isi mai amintesc cu mare placere de intrunirile lansarilor de carte prin tot judetul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.