Consiliul local rămâne pe poziţie

Nicolle Ebner

Prefectura a stabilit că Hotărârea Consiliului Local (HCL) Deva privind construirea unui ansamblu de locuinţe lângă gardul cimitirului Romano-Catolic de pe strada Eminescu, din Deva, este nelegală. Prefectura a cerut CL Deva revocarea hotărârii, însă aleşii locali au decis să nu ia în seamă avertismentul, preferând să cheltuie banii publici, prin instanţe.

Hotărâre considerată nelegală

Prefectura a luat la „puricat” documentele pe baza cărora majoritatea consilierilor locali au votat pentru aprobarea documentaţiei PUZ (plan urbanistic zonal), pentru construirea unui ansamblu de locuinţe în zona Trident. În urma verificărilor, s-a constatat că proiectul nu avea aviz de la Enel, Romtelecom şi nici avizul de vecinătate de la Paro-

hia Romano-Catolică. Or, conform proiectului, cele două blocuri de locuinţe urmau a fi construite la mai puţin de 50 de metri (sub limita legală cerută de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara) de gardul cimitirului Romano-Catolic. Cu toate că nu existau toate avizele cerute de lege şi în ciuda avertismentelor consilierilor UDMR şi PSD, ceilalţi aleşi au votat PUZ-ul. În plus, prin construirea celor două blocuri, se distrug parcările, parcul şi locul de joacă, pentru care s-au cheltuit câteva miliarde de lei vechi, din bugetul local. Deci, terenul dat de primărie pentru ridicarea celor două imobile nu era liber, iar legea prevede clar că având destinaţia de parc/zonă verde, acest lucru nu se poate schimba. Un verdict negativ cu privire la construirea blocurilor lângă cimitir a dat şi Ordinul Arhitecţilor, dar consilierii nu l-au luat în seamă nici pe acesta. În concluzie, Prefectura Hunedoara a solicitat revocarea hotărârii respective.

Aleşii deveni îşi menţin decizia

Primarul Mircia Muntean a propus consilierilor altceva. „Eu propun să ne menţinem poziţia, deci, să nu revocăm hotărârea prin care am aprobat PUZ-ul pentru ansamblul de locuinţe, iar Prefectura nu are decât să o atace în contencios administrativ”, a declarat primarul Devei. Cu majoritate de voturi, aleşii locali au fost de acord cu propunerea edilului şef, ceea ce înseamnă că, pentru oprirea lucrărilor, Prefectura va trebui să apeleze la instanţă.

One thought on “Consiliul local rămâne pe poziţie

  • 6 mai 2010 la 0:02
    Legătură permanentă

    Iata excrocheriile primarului penal MIRCIA MUNTEAN cu sleahta sa de consilieri lingai ( pnl-pdl ). Numai abuzuri si hotii

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.