Consiliul Judeţean vrea şi Salvamontul din Straja

Carmen Cosman

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara vor să preia activitatea de salvare montană din Staţiunea Straja, după ce salvamontiştii de aici s-au plâns că nu au cu ce lucra, din cauză că Primăria Lupeni nu le asigură fondurile necesare.
Primarul este de acord
Astfel, în baza unui parteneriat, cei de la judeţ vor activitatea respectivă, aşa încât turiştii să nu aibă de suferit din cauza lipsei de finanţare a serviciului. „Am discutat cu primarul din Lupeni. I-am propus o colaborare între Serviciul Salvamont de la Consiliul Judeţean şi cel din Straja, să ni se predea amplasamentul de acolo, în aşa fel, încât să plătim noi cheltuielile. Primarul Resmeriţă este de acord şi, ca atare, problema se va rezolva”, a declarat la Petroşani, Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara. Acesta a precizat că, în acest moment, mai există patru grupe de salvamontişti, cu toate dotările necesare, care pot să asigure acest serviciu acolo unde este nevoie, iar Straja este unul dintre aceste puncte.
Salvamontiştii din Straja au reclamat faptul că s-a ajuns să se lucreze pe datorie, iar unii dintre salvatorii montani au anunţat că vor renunţa la această meserie, din cauză că nu au susţinerea financiară necesară, deşi sunt serviciu public, în subordinea Primăriei Lupeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.