Consiliul Judeţean pune lupa pe drumari

19 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Natalia Bumbac

Pentru a evita eventualele lucrări de slabă calitate la drumurile judeţene, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a întocmit o procedură prin care drumarii vor fi monitorizaţi pas cu pas. Administraţia judeţeană speră că în acest fel vor scădea cheltuielile generate de întreţinerea şi repararea arterelor rutiere de interes judeţean şi că nici intervenţiile în acest sens nu vor fi atât de frecvente.
Mai concret, executivul CJ Hunedoara a decis ca lucrările de reparaţii să fie supravegheate de către o firmă de consultanţă care va preleva probe de la asfaltul turnat pe drumurile judeţene. Iar, în cazul în care materialele folosite nu vor fi adecvate, cheltuielile nu vor fi decontate către constructor.
„Atunci când constructorii vor începe lucrările, pe lângă dirigenţia de şantier care urmăreşte ca acestea să fie conforme, vom avea o firmă care le va monitoriza. În sensul în care va lua probe martor din asfaltul care se toarnă şi va verifica modul în care se execută lucrările, pentru a avea garanţia că sunt de calitate. În cazul în care vor fi descoperite nereguli, lucrările nu vor fi achitate. Obiectivul nostru este să reparăm toate drumurile judeţene din banii pe care îi avem. Dacă-i gospodărim bine, poate reuşim. Vom pune presiune permanentă pe drumari pentru a face lucrări de calitate. Este singura modalitate prin care putem economisi banii. Firma care va monitoriza constructorii va fi desemnată prin analiză de oferte conform procedurilor de licitaţie publică”, a explicat Daniel Andronache (foto), vicepreşedinte al CJ Hunedoara.
Acesta a mai declarat că în această perioadă inventariază starea celor 1.400 de kilometri de drumuri judeţene, pentru a stabili unde este nevoie de reparaţii urgente. Primele vizate de procedura de supraveghere vor fi firmele care deţin contractele pe patru ani de întreţinere şi reparare a drumurilor judeţene.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
O femeie a murit într-un incendiu

O femeie în vârstă de 67 ani a murit, ieri, în urma unui incendiu care a izbucnit la un bloc...

Dräxlmaier vrea mai mulţi angajaţi la Hunedoara

Ieri, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, s-a întâlnit cu reprezentanţii SC DAR Dräxlmaier Automotive SRL. În cadrul întâlnirii, cei de...

Şoseaua Hunedoara – Călan, modernizată din fonduri europene

Proiectul de modernizare a drumului judeţean 687 Hunedoara – Călan, depus de Consiliul Judeţean Hunedoara la Agenţia de Dezvoltare Regională...

Închide