Consiliul Judeţean alocă peste 3 milioane de lei pentru investiţiile de la Spitalul de Urgenţă Deva

Adriana Năstase

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara acordă o atenţie sporită investiţiilor necesare în sistemul medical, context în care, alături de lucrările de reparaţii capitale finanţate de Ministerul Sănătăţii, aflate în plină desfăşurare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, va aloca fonduri pentru noi obiective.

Organizare nouă a USTACC
Astfel, în şedinţa de astăzi, 31 mai 2019, conducerea instituţiei propune consilierilor judeţeni aprobarea notei conceptuale şi a temei de proiectare pentru amenajarea şi dotarea cu sistem de monitorizare pentru Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC). Valoarea totală a investiţiei este de 333.375 de lei. USTACC va funcţiona în noul spaţiu dedicat secţiei de Cardiologie şi va fi un compartiment de terapie intensivă care va dispune de 12 paturi cu monitorizare a funcţiilor vitale.
„Este vorba despre o formulă nouă de organizare şi administrare pentru pacienţii critici. Unitatea va funcţiona în regim de terapie intensivă pentru pacienţii cardiaci critici, va dispune de personal specializat, complet, cu o anumită pregătire şi cu o dotare pretenţioasă, dar cu impact deosebit în îngrijirea pacienţilor”, a declarat dr. Constantin Blaj, şeful Secţiei de Cardiologie a spitalului devean.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, consideră că organizarea acestui compartiment este o componentă de bază în activitatea medicală a Secţiei de Cardiologie. ”Prin realizarea acestei investiţii se vor asigura servicii medicale de înaltă performanţă pentru cazurile critice şi se va asigura cadrul necesar pentru intervenţii imediate, reducându-se riscurile pentru pacienţii în stare critică”, a declarat Mircea Flaviu Bobora.

Pentru asigurarea rezervei de apă
Tot astăzi, Consiliul Judeţean Hunedoara dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea notei conceptuale şi a temei de proiectare pentru asigurarea rezervei de apă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva.
Iniţiativa conducerii SJU Deva a fost înaintată administraţiei judeţene, întrucât Secţiile Pediatrie, Pneumologie, Recuperare Medicală şi Reumatologie Deva, Dermato-venerologie, Centrul de Sănătate Mintală şi Psihiatrie pentru adulţi (fosta Policlinică din cartierul Dacia din Deva), dar şi Compartimentele de Primiri Urgenţe (CPU) Ilia şi Călan, nu dispun de o a doua sursă de alimentare cu apă de consum. Obiectivele menţionate sunt alimentate din reţelele publice de distribuţie a apei care pot avea întreruperi accidentale sau programate de furnizare a apei. Pentru unităţile medicale însă, nu este permisă întreruperea alimentării cu apă de consum. Calculul necesarului de apă s-a făcut conform normelor în vigoare, luând în considerare un consum de 400l/persoană, rezultând astfel următoarele capacităţi de depozitare: Secţia de Pediatrie – 8 mc, Secţia de Pneumologie – 5 mc, Secţia de Recuperare Medicală şi Reumatologie Deva – 11 mc, fosta Policlinică din cartierul Dacia din Deva – 7 mc şi CPU Ilia şi Călan – câte 1,5 mc. Investiţia în valoare de 401.030 de lei va fi finanţată din bugetul CJ Hunedoara.
De asemenea, tot astăzi va fi dezbătut şi supus votului proiectul privind transformarea blocului de locuinţe din incinta SJU Deva în spaţii administrative. Este vorba despre un proiect a cărui valoare estimată ajunge la 2.294.435 lei şi care este justificat de necesitatea comasării tuturor spaţiilor administrative într-o singură clădire pentru a creşte eficienţa actului administrativ. După realizarea proiectului, structura funcţională a clădirii va fi următoarea: Parter – arhivă, personal de pază; Etaj I – birouri, sală de şedinţe cu 80 de locuri; Etaj II – birouri; Etajele III şi IV – 10 apartamente pentru medici rezidenţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă, 31.05.2019

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru modul în care a reuşit să pregătească cea de a treia ediţie

Primarul Dan Bobouţanu: Directorii de la ADI Aqua Prest să demisioneze!

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), a declarat, ieri, după şedinţa de consiliu local, că proiectul privind majorarea procentului pentru...

Gura lumii, 31.05.2019

Vorbesc gurile rele că un specialist din zona de construcţii de pe la noi este foarte supărat că lumea a

Închide