Consilierul ministrului Energiei, Michael Melczer, anunţă un proiect măreţ: Minerii din Valea Jiului, şcoliţi să lucreze în industria eolienelor

2 iulie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Consilierul personal al ministrului Energiei, Michael Melczer (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul ALDE Hunedoara, că „Termocentrala Mintia nu se va închide! O repet, Termocentrala Mintia merge mai departe. E adevărat, aceasta se află într-o perioadă de tranziţie, dar nu se închide. Proiectul centralei pe gaz este în program, urmează elaborarea studiului de fezabilitate, care va stabili caracteristicile tehnice. Finanţarea este asigurată de ROMGAZ. Investiţia înseamnă continuitate pentru Mintia”, a spus consilierul ministerial.
„În ciuda celor scrise de tot felul de postaci pe Facebook, vreau să vă spun că Ministerul Energiei a depus mai multe proiecte pentru Complexul Energetic Hunedoara. Unul dintre ele se referă la modernizarea magistralei de termoficare a municipiului Deva”, a spus Michael Melczer, preşedintele organizaţiei municipale Petroşani a ALDE.
Consilierul ministrului Energiei a declarat, în conferinţa de presă, că ministerul a încheiat un protocol de parteneriat cu Asociaţia Română pentru Energie Eoliană şi Universitatea din Petroşani pentru înfiinţarea unei Academii de Reconversie Profesională pentru personalul disponibilizat din industria minieră. Scopul acesteia este de a-i învăţa pe foştii mineri din Valea Jiului cum stă treaba cu energia eoliană. „Nu vrem să dislocăm populaţia din zonă, ci vrem ca oamenii să rămână şi să-şi cheltuiască banii acolo, dar să presteze servicii noi, în principal de întreţinere şi montaj pentru instalaţii eoliene, chiar şi fotovoltaice, în diverse locuri din ţară sau de afară. Asta ar însemna şcolarizarea, anual, a peste 500 de oameni pentru industria eoliană şi 300 de oameni pentru distribuţia de energie electrică pe o perioadă de 10 ani, ceea ce înseamnă o reconversia profesională a 8.000 de oameni. M-aş bucura să găsim 8.000 de doritori să treacă la un alt nivel de lucru. Acest proiect, Academia de Reconversie, va funcţiona din această toamnă în Valea Jiului. În septembrie vom avea o primă clasă cu 100 de oameni pentru trainingul pentru această nouă industrie ”, a adăugat Michael Melczer, consilierul ministrului Energiei pe problemele zonelor carbonifere.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Valea Jiului spune:

  Alo ALDE !!! Dar de investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan ati uitat ??? Termocentrala Paroseni este modernizata de japonezi si indeplineste toate conditiile de mediu .

 2. Gandalf spune:

  Să mori de râs, nu alta :))
  Academia la care se vor converti mardeiașii lui iliescu din mânuitori de bâtă în mânuitori de șurubelniță :))
  Cine mai pune botu’ la gogorițele astea ? Ați ținut Valea Jiului în sărăcie și ignoranță în ultimii 30 de ani și gata, îi faceți academicieni acum, când se apropie alegerile :))

 3. nelu spune:

  Ce moaca de BOZGOR,acest individ a lasat pe drumuri inpreuna cu Seranficeanu fara locuri de munca in jur de 4000 de oameni de la UMIROM Petrosani care ulterior au vinduto la fier vechi,si acuma acest hot vrea sa revigoreze Valea Jiului inpreuna cu alt hot MOLOT .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medierea între organul fiscal central şi debitor

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 27.06.2019, Proiectul de ordin al...

Admitere 2019 – Universitatea “1 Decembrie 1918” – Alba Iulia

Gimnastică. Medalie de aur şi un titlu mondial de juniori

Defăşurate în oraşul maghiar Gyor, întrecerile primei ediţii a Campionatelor Mondiale de gimnastică pentru juniori a adus o medalie pentru...

Închide