Consilierii PSD, cu jalba la Prefecturã

17 mai 2010 | 10 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Consilierii PSD din cadrul Consiliului Local Deva şi fostul viceprimar Florin Oancea, au trimis o adresă Prefecturii Hunedoara, prin care atrag atenţia asupra HCL nr. 118, din 30 aprilie, în care 836.000 lei au fost „rezervaţi” Asociaţiei Club Sportiv (ACS) Mureşul Deva, cu toate că nu îndeplineşte criteriile de eligibilitate.

„Hotărârea trebuie amendată…

…în sensul repartizării sumei nedistribuite de 836.000 lei celorlalte cluburi şi asociaţii sportive eligibile”, este de părere Vasile Ţonea, consilier PSD Deva. Semnatarii adresei către Prefectura Hunedoara spun că Legea nr. 350/02.12.2005 la art. 21, litera a prevede că „este exclus dintr-o procedură pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă, respectiv nu este eligibil solicitantul care se află în oricare dintre următoarele situaţii: nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată exigibile a impozitelor şi taxelor către stat, precum şi a contribuţiei pentru asigurările sociale de stat”. „ACS Mureşul avea obligaţii de plată neonorate către bugetul de stat, aşa cum reiese din certificatul de atestare fiscală, dar cu toate acestea nu a fost exclus din procedura de atribuire a finanţării nerambursabile. Ba mai mult, majoritatea liberalo–pedelistă a votat ca suma rămasă nedistribuită de 836 de mii de lei să rămână la dispoziţia CL Deva, pentru a fi repartizată ulterior ACS Mureşul, contrar dispoziţiilor legale, care stipulează data limită până la care se depun şi se soluţionează cererile de finanţare nerambursabilă şi că această asociaţie este exclusă din procedura de atribuire a contractului de finanţare nerambursabilă, respectiv nu este eligibilă”, mai declară Vasile Ţonea.

„Aranjamente şi rezervări cu banii publici“

Modul preferenţial în care o parte dintre consilierii locali deveni au repartizat fondurile, din bugetul local, pentru susţinerea activităţilor sportive, din acest an, a stârnit indignarea mai multor administratori de cluburi din Deva, dar şi a consilierilor PSD. Suma totală prinsă în bugetul local pentru sport, parohii şi biserici, unităţi din sectorul serviciilor sociale şi culturale, precum şi organizaţii care desfăşoară activităţi pentru tineri, este de aproape 2,2 milioane lei, iar conform datelor oficiale, aproape 40 la sută din întreaga sumă a fost direcţionată către un singur club, respectiv ACS Mureşul. „Iniţial, clubul de fotbal a cerut aproape 1,2 milioane lei, exact cât să-şi achite datoriile la stat, din banii devenilor”, declară consilierul social-democrat, nemulţumit de faptul că „se încearcă aranjamente şi «rezervări» cu banii publici”.

Comentarii (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. iri spune:

  Ati vazut dragi Deveni ce face PRIMARUL VOSTRU PENAL MIRCIA MUNTEAN impreuna cu slugile lui ( consilierii locali din PNL-PSD )?

  A vandut bugetul DEVEI pentru afacerile lui murdare .

  Din acei bani ( 8,6 miliarde de lei ) le va inchide gura unor tradatori si mercenari ca MORARU MARCEL , PANDURU CAROL , OANA DORIN , DAVID IOAN , CUIAVA DORIN , LAZAR DANIL , COVACS L , OPRISIU CORINA ETC.

  CE FACI TU MOLOTzULE ? Iti spun eu , stai cu capul sub plapuma sperand ca vei ramane in functie .

 2. lili spune:

  Ati uitat de Viceprimarul COSTA COSMIN numit si REGIZORUL PORNO DE LA PRIMARIA DEVA .

  Sau asta nu este mercenar ?

  Asta daca a fost in stare sa-si filmeze nevasta facand sex cu o alta femeie( este lesbiana declarata ) si apoi sa se laude cu isprava lui la prieteni , cum il pot cataloga devenii ? SIMPLU ca fiind finul lui PINOCHIO – MIRCIA MUNTEAN . Cine se aseamana se aduna .

 3. nonu spune:

  Amintitii si pe sogorii MORARU MARCEL si PANDURU CAROL , aia cu ” femeia prietenului meu ” , sa nu se supere daca nu ii pomenim saptamanal .

 4. DOlcaru spune:

  ce tarziu incepe lumea sa se prinda de hotiile primarului 4×4 asta e poate salvarea devenilor vine de la D.N.A.PE EL ESTE PENAL

 5. oliventi spune:

  MIRCEA IOAN MOLOT crede ca va scapa de DNA .

  L-a dat in gat deja MIRCIA MUNTEAN cu toate hotiile facute impreuna si apoi singur la CJH , asa ca tinete piticule la luat pe costum ca asta si meriti .

 6. oliventi spune:

  Dar de MARCEL MORARU zis SOGOREL ati uitat ?

  Este consilierul liberal care fura curent de pe domeniul public pentru panourile publicitare din DEVA .

  Contracte de zeci de miliarde de lei pe an si noi prostii murin de foame .
  Pai cum sa nu ii voteze lui MUNTEAN toate proiectele frauduloase si penale ? PUSCARIA va mananca .

 7. oliventi spune:

  De consilierul liberal PNL OANA DORIN care vrea sa cumpere la un pret de nimic cu sprijinul primarului penal MUNTEAN doua spatii comerciale in Piata Centrala a Devei ati auzit ?

  VOI ATI PUTEA SA CUMPARATI DE LA PRIMARIA DEVA UN ASTFEL DE SPATIU ?

  Cine este OANA DORIN ? Un lingau de avocat care nu prinde decat cauze de divorturi de bun ce este .

 8. oliventi spune:

  De PANDURU CAROL ( PANTURU VIOREL ) alt penal traseist pe la FSN , PSD , PNL care acum s-a vandut lui MUNTEAN MIRCIA pentru a-l lasa sa jumuleasca din banii primariei cu firma sa de impamantari electrice ALPHA EUROGRUP ce mai ziceti ?

  Asa-i cand pui lupul ( soferul ) paznic la oi .

  PUPINCURISTULE te ajung din urma relele

 9. laura spune:

  Pacat de PNL ca are asa oameni slabi in conducere . S-ar intoarce BRATIENII in mormant de ar vedea .

 10. laura spune:

  Asa face bani negrii MIRCIA MUNTEAN ca sa isi cumpere consilierii PNL-PDL .

  Schema este simpla . Vireaza banii la VILMOS la AGROCOMPANY si i se intorc jumatate inapoi . Deci faceti si voi un calcul simplu 6 miliarde de lei vechi . Adica aproape 150.000 euro pentru MIRCIA MUNTEAN .

  Din acei bani ( ai d-vs dragi deveni ) ii mituieste pe alde PANDURU CAROL , MORARU MARCEL , DAVID IOAN , CUIAVA DOREL , LAZAR DANIL , OPRISIU CORINA , COSTA COSMIN ETC

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal week-end

Liga a II-a, seria vest, etapa a 30-a, ora 11.00: FC Baia Mare - Fortuna Covaci; Gaz Metan CFR Craiova...

Festivalul „speranţelor” din gimnastică

Gimnaste junioare cu vârste între şapte şi 15 ani, din 11 ţări, vor participa, mâine, la Sala Sporturilor din Deva,...

Demisie în semn de protest

Nemulţumit de politica Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, pe care o cataloghează drept una de distrugere...

Închide