Politica si administratie

Consilierii care pleacã de la şedinţe, rãmân fãrã indemnizaţie

Sorina Popa

Se pare că şi de data asta, Consiliul Local Deva este urmărit de un blestem, deoarece scandalurile nu numai că s-au potolit aici, dar parcă s-au şi ascuţit. Astfel, ieri, aleşii locali s-au întrecut mai degrabă în atacurile unii la adresa altora, decât să muncească pentru cetăţeni. Un consilier se ridica să spună ceva, altul îl jignea, şi tot aşa. Se întâmplă exact cum a spus unul dintre membrii CL Deva, „aici este ca la grădiniţă”.

„Primarul să se ocupe de activitatea primăriei”
Unul dintre proiectele care i-a nemulţumit pe consilierii deveni a fost acela prin care s-a modificat regulamentul de funcţionare al CL Deva. La propunerea primarului Devei, aleşii locali care nu vor fi prezenţi pe toată durata şedinţei, neparticipând la dezbaterea tuturor proiectelor de hotărâri, nu vor mai beneficia de indemnizaţie. Nemulţumit, consilierul Marcel Morar (USP) a declarat că nu este normal să se modifice astfel regulamentul de funcţionare. „Este împotriva legii ce propune primarul. El trebuie să se ocupe de activitatea primăriei, nu de cea a consiliului local”, a spus Morar.
Vasile Ţonea, preşedintele de şedinţă, s-a dat, din nou, în spectacol, aşa cum o face de fiecare dată când stă la pupitru. Cine nu ştie, crede că Ţonea este chiar primarul în funcţie, pentru că el comentează aşa cum trebuie să o facă un edil şef, nicidecum un preşedinte de şedinţă de consiliu. „Am vrut, prin modificarea regulamentului, să excludem şmecheriile care s-au făcut în celelalte mandate, deoarece atunci când nu vroiau să voteze, unii consilieri plecau la mijlocul întrunirii”, a afirmat Vasile Ţonea (PSD). Fostul edil şef al Devei, Mircia Muntean, i-a spus lui Ţonea: „credeam că aţi devenit un mieluşel, dar nu este aşa. Aţi uitat, domnule Ţonea, că fostul consilier PSD Florin Ghergan a lipsit de la şedinţe, cât au lipsit toţi aleşii locali la un loc” susţine Muntean. Pentru că are majoritate în CL Deva, USL a reuşit să treacă şi acest proiect de hotărâre. Indemnizaţia lunară a unui ales local la Deva se ridică la 503 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura