Consilierii AUR din Deva şi colacul de salvare al Termocentralei Mintia

Soarta Termocentralei Mintia se pare că este stabilită deja. Însă, cei de la AUR nu şi-au pierdut speranţa şi spun că obiectivul eco­no­mic mai poate fi salvat.

Proiect de hotărâre de consiliu local
„Prin închiderea Termocentralei de la Min­tia, actualul Guvern i-a trădat pe deveni, lă­sându-i, în plină iarnă, fără încălzire şi apă caldă. La rândul său, primarul Florin Oancea i-a trădat pe deveni, refuzând să-şi asume res­ponsabilitatea preluării termo­cen­tralei de către administraţia publică lo­cală.Singurii care mai pot face ceva pen­tru Termocentrala Mintia să ră­mână în proprietatea celor care au construit-o şi să furnizeze agent termic devenilor sunt colegii mei de la AUR, aleşi în Consiliul Local al municipiului Deva.Colacul de sal­vare al poate fi un proiect de ho­tărâre de Consiliu Local prin care să se propună tre­cerea Ter­mo­cen­tralei Mintia în proprietatea administraţiei publice locale, în condiţiile aplicării Or­do­nanţei de Urgenţă a Gu­vernului nr 60/2019”, susţine Anamaria Gavrilă, par­la­men­tar AUR.

Nu au participat la înţelegeri subterane
“Este un proiect de Hotărâre de Consiliu Local la care mi-am adus contribuţia şi pe care devenii îl doresc. Logica este aceea de a salva termocentrala, deci de a rezolva şi încălzirea centralizată, cu bani europeni care vin în România pentru decarbonarea cen­tralelor pe cărbune.
Sunt convinsă că reprezentanţii AUR în Con­siliul Local al Municipiului Deva nu vor ezita să depună şi să susţină acest proiect de HCL.
Iarna ne bate la uşă, dar nici guvernul şi nici primăria nu au soluţii pentru reluarea în­călzirii Devei în sistem centralizat. Cât pri­veşte Termocentrala Mintia, guvernul pare să fi decis, în înţelegere cu primarul Devei, să o vândă, la preţ de fier vechi, unei firme apro­piate actualei Puteri, după ce sute de an­ga­jaţi ai respectivului obiectiv energetic şi-au pierdut locurile de muncă.AUR este partidul care nu a luat parte la înţelegeri subterane referitoare la soarta Termocentralei Mintia. Iar depunerea şi susţinerea de către con­si­lierii locali AUR a proiectului de HCL pentru tre­cerea Termocentralei Mintia în propri­e­tatea municipiului Deva este cea mai bună do­vadă a bunei noastre credinţe faţă de de­veni şi de ţară, precum şi a soluţiilor pe care le avem la problemele românilor”, a adăugat de­putatul AUR, Anamaria Gavrilă.

One thought on “Consilierii AUR din Deva şi colacul de salvare al Termocentralei Mintia

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.