Consilier local din Orăştie declarat incompatibil de ANI

17 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, consilierul local din Orăştie, Petre Radu Onuţ, a fost în stare de incompatibilitate în perioada 4 aprilie – 1 august 2016, potrivit ANI.
Acesta era director la o societate comercială de panificaţie care a avut relaţii comerciale cu Primăria Orăştie. Mai exact, susţin inspectorii ANI, societatea consilierului livra pâine şi produse specifice cantinei sociale a municipalităţii, iar consilierul local ar fi emis un număr de 71 de facturi în valoare de 13.732,17 lei.
Petre Radu Onuţ a atacat raportul prin care a fost declarat incompatibil în contencios administrativ la Curtea de Apel Alba Iulia, iar completul de judecată a cerut ANI să depună la dosar documentaţia care a stat la baza actului contestat de alesul local. Raportul ar trebui să ajungă pe masa judecătorilor până la data de 23 septembrie a.c.
Potrivit ANI, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lotul 4 al Autostrăzii A1, gata în 15 august, Lotul 3, în 15 septembrie

În sfârşit, loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de inaugurare, la şase ani de la semnarea...

Toteşti: pas important în introducerea reţelei de gaz metan

Administraţia publică din Toteşti a obţinut autorizaţie de construire pentru introducerea reţelei de gaz metan la nivel de comună, demers...

Un grup de 10 elevi şi doi dascăli de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă” au trăit o experienţă de neuitat în China

În anul 2013 o delegaţie de profesori şi elevi chinezi din Ningbo, China venea la Deva, la Liceul de Arte...

Închide