Consilier local din Orăştie declarat incompatibil de ANI

Maximilian Gânju

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, consilierul local din Orăştie, Petre Radu Onuţ, a fost în stare de incompatibilitate în perioada 4 aprilie – 1 august 2016, potrivit ANI.
Acesta era director la o societate comercială de panificaţie care a avut relaţii comerciale cu Primăria Orăştie. Mai exact, susţin inspectorii ANI, societatea consilierului livra pâine şi produse specifice cantinei sociale a municipalităţii, iar consilierul local ar fi emis un număr de 71 de facturi în valoare de 13.732,17 lei.
Petre Radu Onuţ a atacat raportul prin care a fost declarat incompatibil în contencios administrativ la Curtea de Apel Alba Iulia, iar completul de judecată a cerut ANI să depună la dosar documentaţia care a stat la baza actului contestat de alesul local. Raportul ar trebui să ajungă pe masa judecătorilor până la data de 23 septembrie a.c.
Potrivit ANI, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.