Consilier local, declarat incompatibil

26 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Natalia Bumbac 05 Mirel Daniel Dubar

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a publicat ieri, 26 ianuarie, un comunicat prin care 14 aleşi locali, din mai multe judeţe, au fost declaraţi incompatibili. Printre aceştia se regăseşte şi Mirel Daniel Dubar (foto), consilier local PSD în comuna Şoimuş. Potrivit ANI, Mirel Dubar ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor în perioada exercitării mandatelor de consilier local din 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.
„În perioada exercitării mandatelor de consilier local, 2008 – 2012 şi 2012 – 2016, în calitate de administrator al S.C. Premier Dunami S.R.L., a emis facturi fiscale în cuantum de 24.226,43 lei către Primăria Comunei Şoimuş, obiectul tranzacţiei între societatea comercială şi primărie fiind furnizarea unor materiale de construcţie, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/ 2003”, se arată în comunicatul emis de ANI.
„Am fost înştiinţat printr-o rezoluţie despre declanşarea procedurilor de evaluare de către ANI. Am răspuns printr-o adresă în care mi-am exprimat punctul de vedere şi am explicat că faptele aduse în discuţie s-au petrecut în perioada primului mandat şi nu au legătură cu mandatul curent. Cei de la primărie au cumpărat materiale de construcţie de la magazinul administrat de mine, ca de la oricare alt magazin, fără a avea un raport contractual cu ei. Voi ataca în instanţă decizia dată de ANI”, a afirmat Mirel Dubar.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
UDMR Hunedoara îl susţine pe Kelemen Hunor în fruntea Uniunii

UDMR Hunedoara îl susţine pe Kelemen Hunor pentru un nou mandat în fruntea Uniunii, la Congresul de alegeri ce va...

Primarii de oraşe, nemulţumiţi de alocările bugetare

Ilie Păducel este nemulţumit atât de sumele de bani primite, cât şi de faptul că Legea Bugetului a fost votată...

Dorin Gligor se gândeşte sã candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean

Având în vedere faptul că, inevitabil, vor fi organizate alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, după ce...

Închide