Conferinţã internaţionalã la Petroşani

22 august 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

În această săptămână, municipiul Petroşani va fi gazda unei conferinţe internaţionale, iar la lucrări vor fi prezenţi, ca invitaţi, reprezentanţii oraşelor Bansko, Ponte nelle Alpi, Varpalota şi Wolfsberg.
Manifestarea, programată pentru perioada 24 – 26 august, face parte dintr-un proiect european intitulat „Înfrăţire – Voluntariat – Cooperare”. În cadrul conferinţei, printre altele, vor fi prezentate ONG–urile cu activitate pe bază de voluntariat din Petroşani. Este vorba despre Crucea Roşie, Organizaţia Caritas, Casa Pollicino, Asociaţia Petro Aqua şi Asociaţia Pro–Parâng. Cu aceeaşi ocazie este programată şi o şedinţă comună a Consiliilor Locale din oraşele înfrăţite, Petroşani şi Varpalota. „Programul proiectului este unul foarte vast, majoritatea acţiunilor preconizate înscriindu-se în tematica anului internaţional al voluntariatului, care marchează anul 2011, în Europa”, a precizat Eduard Werşanski, manager de proiect. Cu ocazia prezenţei în capitala Văii Jiului, oaspeţii de peste hotare vor vizita şi câteva obiective turistice.

Centru naţional de informare turistică

Pe de altă parte, în viitorul apropiat, în Petroşani se va înfiinţa un „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică”, care va ridica la trei numărul centrelor de acest gen existente în municipiu. Asta, după ce consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. Obiectivul va costa 623.550 de lei şi va fi finanţat de la bugetul de stat şi din fonduri europene. Contribuţia proprie a municipiului Petroşani este de 10.076 de lei. Primul dintre acestea a fost înfiinţat în anul 2002, activitatea fiind coordonată, şi în prezent, de către Romeo Roşia. Un al doilea punct de informare turistică a fost înfiinţat de către Compania Judeţeană de Turism Hunedoara, anul trecut, dar acesta a avut o activitate redusă în zonă, cel puţin până în prezent.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trãdaţi de condiţia fizicã

FC Hunedoara a debutat în noul sezon al Ligii a III-a cu o remiză, scor 1-1, în meciul de acasă...

Eliminaţii, Bac-ul şi instanţa

Cinci dintre elevii hunedoreni eliminaţi din examenul de Bac din iunie au cerut instanţei judecătoreşti să suspende măsurile luate de...

Călătorie cu ghinion pentru 56 de moldoveni

Dintre cei 22 de pasageri ai autocarului din Chişinău ajunşi la secţiile ortopedie şi chirurgie a spitalelor din Deva şi...

Închide