ActualitateFlash

Conduci agresiv? Rămâi fără permis!

Cristina Ghenea

Şoferi cu acte în regulă de la 17 ani, examen auto susţinut cu maşina Poliţiei şi sancţionarea şoferilor agresivi, chiar şi dacă nu sunt implicaţi în accidente rutiere. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante prevederi ale Noului Cod Rutier.
Noul Cod Rutier le permite adolescenţilor să urce la volanul maşinii încă de la vârsta de 17 ani, şi asta, fără să comită vreo ilegalitate. Singura condiţie este ca tânărul şofer să aibă în dreapta sa un adult, până împlineşte vârsta majoratului. De altfel, şi examenul auto ar putea suferi modificări. Proba practică nu se va mai da cu maşina şcolii de şoferi, ci cu maşina Poliţiei, iar testarea va fi înregistrată cu camere de filmat. „Personal, consider deosebit de bine-venită această prevedere, pentru că posibilităţile de a aranja examenul vor fi reduse”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier Hunedoara.
Dacă până acum, şoferii agresivi în trafic nu puteau fi sancţionaţi decât dacă erau implicaţi într-un accident, de acum înainte, Codul Rutier va include şi noţiunea de „comportament agresiv“. Astfel, cine va schimba benzile succesiv pentru a depăşi, cine se va apropia agresiv de o altă maşină din spate sau lateral, cine va demara puternic sau va frâna puternic fără motiv sau va folosi abuziv claxonul şi luminile va putea rămâne fără permis între 30 şi 60 de zile. În plus, poliţiştii vor putea cere examinarea psihologică a şoferilor care sunt sancţionaţi de două ori în doi ani, pentru un astfel de comportament în trafic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura