Politica si administratie

Conducătorii nepricepuți cresc taxele

În lipsa unor argumente puternice – economice și sociale pentru adop­tarea impozitării progresive a veni­turilor – domnul Ciolacu ne jignește din nou inteligența și ne ceartă că nu vrem cu adevărat o țară ca afară.
Dar ce înseamnă o țară ca afară? Luxembourg are un salariu minim pe lună de aproximativ 11.000 de Ron. La acest salariu în Luxembourg iei acasă 10.000 de Ron, adică taxele totale sunt 9%, în Germania iei acasă 8.900 de Ron, adică taxele totale sunt de 19%, iar în Franța iei acasă 8.400 de Ron, adică plătești taxe de 24%. În România iei acasă 6.400 de Ron, adică plătești taxe de 42%.
Un angajat care lucrează în Luxembourg, Germania sau Franța se bucură pe deasupra de nenumărate de­duceri fiscale pentru asigurări, do­bânzi la credite personale și credite imobiliare, contribuții la contul de eco­no­mii și cel de pensii, creșterea copiilor, sprijinirea părinților, costul de trans­port la locul de muncă, taxe profe­si­o­nale, cărți și materiale de studiu pro­fe­sio­nale și chiar și costul cu îmbră­că­mintea necesară la locul de muncă.
Pe deasupra, românii trebuie să plătească aceleași prețuri la energie, la alimente și la îmbrăcăminte precum cei din afară.
Românii însă domnule Ciolacu, au un salariu de 5 ori mai mic decât cel de afară, plătesc foarte multe taxe, nu au deduceri fiscale și au costuri pre­cum cei de afară. Problema nu este că românii nu plătesc destul, problema este ce se întâmplă cu cheltuirea aces­tor bani, care nu se reflectă în bună­starea românilor.
V-am rugat să nu mai comparați România cu străinătatea când nu trebuie. V-am mai spus că a-i certa pe români că nu se aliniază standardelor de afară și acasă este o mare rană pe care o deschideți pentru acești oameni.
Preocupați-vă de programe și po­litici economice care să crească pro­ducti­vi­tatea, producția autohtonă și compe­ti­vitatea produselor românești. Taxele le poate crește orice nepri­ce­put.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.