Politica si administratie

Condiţii hoteliere moderne, dotare excelentă, echipă medicală performantă

După ani de chin, Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Deva funcționează. Mi­cuții pacienți, dar și familiile lor, nu mai trebuie să suporte, pe lângă bolile cu care se inter­nează, și condițiile pre­care din secție. Nu, totul s-a trans­­format de când Noua Pediatrie a fost dată în fol­osință.

Doar în ultimii ani
Reamintim că Pedia­tria a fost mu­tată din imobilul de peste drum de spital, în incinta uni­tății sanitare. Secția este una primitoare, motiv să-i mai facă pe micuții pacienți să uite de dureri.
Medicul Simona Oltean, șefa Secție de Pediatrie de la Spi­talul Județean de Urgență Deva, susține că s-a dis­cutat 20 de ani de nece­sitatea unei noi secții, dar s-a făcut ceva mai mult în acest sens doar în ultimii ani.
„Efortul a fost unul important. Cir­cuitele sunt im­pecabile în noua sec­­­ți­e, si­guranța la in­cendiu, to­tul a fost res­pectat pen­tru sigu­ranța pa­ci­en­ților și a per­sona­lului din spital. Mobi­lierul este nou aici, iar toate saloanele vor avea tel­e­vizoare. Condițiile ne­cesare sunt îndeplinite. Nu e vorba doar de condițiile hoteliere, ci și de do­tarea secției dar și de echipa medicală. M-am implicat să creștem numărul membrilor e­chipei medicale de la Pediatrie. Ani de zile nu am avut personal su­ficient. Acum funcțio­năm în echipă completă, suntem șase medici pe­diatrici. Este meritul con­ducerii spitalului și a Con­siliului Jude­țean”, a decla­rat dr. Simona Oltean (foto). (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.