Condamnat definitiv pentru ameninţare şi agresiune

15 februarie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care deveanul Cristian Litera (foto) a fost judecat pentru că şi-a ameninţat şi agresat fosta cumnată. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de opt luni şi 13 zile, mai mare cu o lună decât condamnarea primită în prima instanţă, Judecătoria Deva.
Dar Cristian Litera nu va merge la închisoare, deoarece pedeapsa se consideră executată în lunile în care a fost sub măsuri privative de libertate. El a stat în arest preventiv şi la domiciliu în perioada 25 august 2016 – 6 mai 2017.
Reamintim că în august 2016, Cristian Litera a ajuns în spatele gratiilor, după ce a lovit-o şi ameninţat-o în plină stradă pe fosta lui cumnată. Poliţiştii l-au ridicat de la locul faptei, fiind sesizaţi prin 112. Anterior acestui incident, pe numele lui Litera a depus plângere fosta lui soţie, tot pentru ameninţare, plângerea nefiind soluţionată. Iar, în tot acest timp, acesta le-a terorizat, trimiţându-le mesaje cu ameninţări, fosta soţie a lui Litera fiind şi ea agresată în repetate rânduri. În sentinţa dată în acest dosar, instanţa i-a interzis lui Litera să se apropie de cele două victime timp de doi ani.
Litera a mai fost judecat într-un dosar pentru complicitate la înşelăciune şi emitere de cecuri fără acoperire. În acest caz, Litera şi alţi trei bărbaţi au fost trimişi în judecată în 2009 pentru că au înşelat peste 20 de firme care activau în domeniul construcţiilor, creând un prejudiciu de peste 500.000 de lei. În prima instanţă, la Tribunalul Hunedoara a fost condamnat la 10 ani de închisoare, sentinţă pe care a atacat-o cu apel. După judecarea apelului, acesta a fost absolvit de pedeapsă, magistraţii constatând încetarea procesului penal, deoarece Litera s-a împăcat cu părţile vătămate din dosar. Deveanul mai are un dosar penal pe rol în care este judecat pentru infracţiuni de crimă organizată, alături de alte persoane, dosarul fiind supranumit „Simota & Litera”. (N. Bumbac)

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ninja spune:

    O jigodie, un bulangiu si un praduitor. In dosaru asta o sa ia 15 ani de puscarie.

  2. George spune:

    Ce fata de tigan are sifonu asta. Bagaia-s p..a in gura.

  3. Cracea spune:

    Praduitoru asta ii un bulangiu pervers. Ar trebui sa fie puscarie nu afara.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Grupul de tâlhari din Hunedoara, trimis în judecată

Maximilian Gânju Nu mai puţin de nouă copii au fost urmăriţi şi tâlhăriţi de membrii unui grup care opera în...

Un tânăr din Deva a găsit un portmoneu plin cu bani şi l-a predat poliţiei

Un tânăr din Deva, cu spirit civic, a dus la Poliţie un portmoneu plin cu bani, carduri şi acte, pe...

Tudor Mihăescu-Duţă, vicecampion naţional şcolar la şah

Campionatul Naţional Şcolar de şah organizat recent la Olăneşti a reunit la start pe cei mai talentaţi tineri sportivi de...

Închide