Concursul „Bibliotecile anului” a ajuns la final

28 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 7 martie 2019, ora 11.00, la Teatrul de Artă din Deva, Sala „Reduta”, întâlnirea bibliotecarilor din judeţul Hunedoara, cu prilejul decernării premiilor pentru cea mai bună bibliotecă publică municipală, orăşenească şi comunală care, în anul 2018, a înregistrat cele mai bune rezultate. Competiţia „Bibliotecile anului”, ediţia 2018, este un concurs profesional destinat bibliotecilor publice din judeţ şi este menit să stimuleze spiritul de competiţie şi de iniţiativă al fiecărui bibliotecar.
În era informatizării, activitatea bibliotecilor publice a devenit mult mai complexă, angrenarea lor în viaţa comunităţii locale fiind una dintre cele mai importante faţete a funcţionării lor. Bibliotecile publice sunt chemate, zi de zi, să facă faţă unor provocări cu totul noi, care erau de neconceput chiar cu 20 de ani în urmă. Bibliotecarii zilelor noastre au capacitatea profesională de a rezolva atât problemele specifice bibliotecii, dar şi probleme noi cu care se confruntă locuitorii localităţii unde funcţionează biblioteca.
Concursul interbibliotecar a fost iniţiat şi gândit tocmai cu scopul de a le da prilejul bibliotecarilor să se perfecţioneze, să rezolve probleme tot mai complexe şi mai solicitante. Biblioteca Judeţeană, care coordonează metodologic bibliotecile de toate rangurile din judeţ, a elaborat un amplu punctaj şi a stabilit criterii precise pentru biblioteci, criterii care, odată îndeplinite, permit realizarea unui clasament al bibliotecilor. Concursul este departe de a fi o competiţie formală, el stimulează bibliotecarii să-şi îmbunătăţească munca de fiecare zi şi să facă din bibliotecă un adevărat centru de cultură şi de informaţie.
An de an, acest concurs pune în lumină disponibilitatea bibliotecarilor de a fi tot mai prezenţi în viaţa comunităţii locale. A trecut de mult vremea când bibliotecarul era doar persoana care împrumuta cărţi. Astăzi, calculatorul şi Internetul ocupă locul central în activitatea unei biblioteci, a sporit numărul serviciilor (gratuite şi eficiente) pe care bibliotecile le oferă populaţiei. Bibliotecile care se achită cel mai eficient de noile sarcini, de noile provocări care le stau în faţă sunt bibliotecile care se premiază prin acest concurs.
Premiile nu sunt bunuri materiale, nu sunt resurse băneşti, ele reprezintă o recunoaştere şi o apreciere a întregii activităţi a bibliotecilor depuse de-a lungul unui an. Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a fost în permanentă legătură cu toate bibliotecile publice din judeţ şi a verificat performanţele acestora. Astfel, concursul „Bibliotecile anului”, ediţia 2018, suntem siguri că este câştigat de bibliotecile care s-au remarcat prin profesionalism, implicare, diversitate de acţiuni, prezenţă efectivă în viaţa comunităţii locale.
Festivitatea de premiere este şi un prilej de întâlnire între bibliotecari, prilej de discuţii şi schimburi de opinii despre această atât de frumoasă meserie, veritabilă vocaţie, care se înfăptuieşte zi de zi în folosul unui public larg, iubitor de carte şi informaţie.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se reînfiinţează Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Hunedoara

Ca la noi, la nimenea! După ce în urmă cu şase ani direcţiile judeţene de finanţe au fost desfiinţate şi...

Produse alimentare expirate descoperite de poliţiştii locali din Hunedoara

Poliţiştii locali din municipiul Hunedoara au trecut, recent, la verificarea produselor din supermarketuri, dar şi din magazinele mici, descoperind mai...

Autobuze moderne în Deva din luna martie

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat că societatea de transport a primăriei a achiziţionat mai multe autobuze din Israel. Potrivit...

Închide