Comunicat de presă. Reţeta PNL: cum să pierzi miliarde de lei

28 octombrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Electorale

Pe 21 octombrie, Ludovic Orban a cerut primarilor „să uite de Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI) pentru că nu există nici o raţiune pentru a dezvolta un astfel de program de finanţare”.
Vorbim de 500 de proiecte cu o valoare totală de 6 miliarde de lei, iar selecţia acestora ar fi urmat să continue până la atingerea pragului de 10 miliarde de lei, în acest an. Practic, dacă Ludovic Orban va întrerupe acest program, comunităţile locale vor pierde investiţii de miliarde de lei.
FDI are două avantaje majore care nu sunt în PNDL:
Primul este acela că oferă posibilitatea comunităţilor mici, cu resurse financiare puţine, să acceseze finanţarea pentru investiţii la nivel local. Astfel, spre deosebire de PNDL, în cazul FDI, autoritatea locală poate solicita un avans de 15% din valoarea finanţării.
Al doilea avantaj major îl reprezintă faptul că prin FDI se pot finanţa lucrări din alte proiecte rămase neexecutate din lipsă de finanţare.
Programele derulate prin FDI nu au ţinut cont de culoarea politică a primarilor, aplicându-se principiul primul venit, primul servit, existând chiar obiecţii din partea unor primari PSD, că omologii lor de la PNL au primit mai mulţi bani prin acest program.
Prin urmare, anunţul lui Ludovic Orban loveşte în plin primarii PNL, care au primit deja un avans pentru investiţiile derulate, ce riscă astfel să fie întrerupte sau care au depus proiecte în acest program.

Comandat de Partidul Social Democrat. CUI mandatar 31190008.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Liviu spune:

    mai bine intrebati-va cum ati putut pierde puterea de la 46% la alegeri si dati-va si raspunsul:ati fost prosti,mincinosi si hoti!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mineri din Valea Jiului protestează, autoblocaţi în subteran

Minerii de la exploatările de cărbune Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, au declanşat, ieri, luni, un protest spontan şi...

Au fost reluate lucrările de modernizare a DJ 687 Hunedoara-Călan

După ce vineri, 25 octombrie 2019, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor nr. 3, luni, 28 octombrie 2019,...

Râu de Mori: banii alocaţi persoanelor cu handicap, bine drămuiţi

Conducerea comunei Râu de Mori nu are viaţă uşoară. Asta, deoarece banii alocaţi persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora trebuie...

Închide