Comunicat de presă. PSD NU susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc!

29 aprilie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

PSD va vota împotriva acestui proiect de lege şi îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională. Acest proiect a fost aprobat TACIT de Camera Deputaţilor, deci NU PRIN VOTUL Camerei.
Trebuie să ştiţi adevărul – PSD a votat împotriva acestei legi şi în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere şi avize NEGATIVE, fiind introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE, dar pentru că Parlamentul nu a funcţionat, el a trecut TACIT.
Nici eu şi nici un coleg din PSD nu am votat pentru această lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc! Mai mult, GUVERNUL a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! PSD a sesizat, la momentul respectiv, că acest proiect va trece TACIT, trimiţând o adresă Comisiei pentru Administraţie, condusă de PNL, care a avut nevoie de trei săptămâni ca să dea un raport pentru această lege.
În data de 9 martie, legea a fost propusă pentru ordinea de zi a următorului plen al Camerei Deputaţilor, urmând ca ea să fie RESPINSĂ în plenul Camerei. Pe 13 martie a apărut cazul senatorului PNL infectat cu COVID-19, Parlamentul suspendându-şi activitatea. A urmat o singură şedinţă, pe 19 martie, pentru aprobarea stării de urgenţă în plen comun, NU în plen al Camerei Deputaţilor. Pe 24 martie, când această lege a fost ADOPTATĂ TACIT, sistemul online de vot al Camerei Deputaţilor nu era pus la punct.
PSD nu a putut, practic, supune fizic la vot de respingere în plen această lege şi reamintesc – TOATE comisiile au RESPINS-O. Dacă legea ajungea în plenul Camerei, înainte ca Parlamentul să îşi suspende activitatea, AR FI FOST RESPINSĂ.
Vă reamintesc că parlamentarii PSD Hunedoara NU AU VOTAT NICIODATĂ astfel de legi, deşi au mai fost proiecte similare de-a lungul timpului. Şi atunci ne-am opus şi ne vom opune mereu unor astfel de legi!

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gica spune:

    cata manipulare de 2 bani

  2. Vlad Paul spune:

    “Senatul a adoptat tacit un proiect de lege: autoritățile locale sunt obligate să folosească oficial în comunitățile unde o minoritate națională are peste 20% limba minorității respective. Proiectul vizează, de fapt, impunerea limbii maghiare în localitățile din Transilvania, dominate de minoritatea maghiară. Pe 30.03.2020, în plină pandemie de corona virus, proiectul a primit aviz POZITIV de la Comisia Juridică a Senatului, condusă de Șerban Nicolae și dominată de PSD. Pe 8.04.2020 a fost adoptat tacit de Senat, unde PSD are singur majoritate.” Este adevărat, domnule deputat Nistor Laurențiu, preşedinte a Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara ? Dacă da, poate aveți un punct de vedere.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Plecată de acasă. Aţi văzut-o?

Marţi, 28 aprilie, în jurul orei 22:30, Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată de o femeie din localitate că, în...

S-a ales cu dosar penal pentru violenţă în familie

O femeie a sunat disperată la Poliţia municipiului Orăştie şi a reclamat că a fost bătută de concubin, un bărbat...

Fără permis, dar şi băuţi la volan

Chiar şi pe timpul pandemiei, deşi ştiu că sunt mai mulţi poliţişti pe străzi ca niciodată, unii indivizi au un...

Închide