Politica si administratie

Comunicat de presă: Popescu Virgil trebuie demis de urgență!

Domnule Iohannis, câți oameni trebuie să moară pentru ca Popescu Virgil să fie demis de la Ministerul Energiei? Acest ministru se comportă ca un agent de vânzări al bunurilor statului. Nu își îndeplinește atribuțiile din fișa postului. Cariera de cărbune Jilț de la Complexul Energetic Oltenia sunt în subordinea Ministerului Energiei. Asigurarea condițiilor decente de muncă sunt în responsabilitatea ministerului și a lui Popescu Virgil!

Tragedia de la cariera Jilț, din Gorj, ne-a aratat, din nou, fața hidoasă a politicienilor care ne conduc. Trei oameni și-au pierdut viețile, trei familii au fost nenorocite. Ca într-un scenariu previzibil, Popescu Virgil a ieșit în față, vrând să ne arate că i-a pedepsit pe „vinovați”. A demis trei directori, dar nu dintre cei numiți politic. Popescu știe că, după câteva zile, subiectul va dispărea de pe agenda publică, iar el își va vedea, în continuare, de afacerile din enerie. Este același ministru care i-a ignorat pe minerii de la Petrila, în februarie 2020, când s-au blocat în subteran, cerându-și drepturile salariale. Nu a mai existat niciun alt moment în istoria mineritului din Valea Jiului ca minerii să stea în subteran o săptămână, fără ca nimeni din Ministerul Energiei să intre în dialog cu ei.

Despre dezastrul de la cariera de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) se știa. Se știa că muncitorii sunt transportați cu mașini de marfă, vechi și defectuoase. Am văzut oameni cărați cu excavatorul, în cupă, prin mlaștina de pe drumul către mină. Am văzut condițiile inumane în care muncesc acești oameni. Și după accidentul tragic care a curmat vieți omenești, minerii sunt cărați, în continuare, cu aceleași camioane.

Condițiile în care muncesc minerii ne amintesc de lagărele de concentrare, în care erau trimiși oponenții politici, nicidecum de vreun șantier minier. Și nu exagerez când afirm aceste lucruri! Da, noi românii suntem oponenții bandiților de la guvernare. Suntem captivi acestui regim, care nu are alt scop, decât spolierea României.

CEO plătește milioane de lei firmelor care asigură transportul minerilor către locul de muncă! Doar în ultimii doi ani, compania s-a angajat să plătească 2,5 milioane de lei firmelor de transport. Cel mai grav lucru este că drumul unde s-a răsturnat camionul apare în acte ca „drum pietruit”. Vreau să subliniez acest lucru: DRUMUL APARE ÎN ACTE CA FIIND PIETRUIT. S-au plătit bani pentru aceste lucrări, iar frauda a fost descoperită de Corpul de Control al Guvernului, în anii trecuți. La CEO e hoție ca-n codru. Acoliții de partid se îmbogățesc pe viețile și sănătatea minerilor!

Nu doar minerii din Gorj sunt nevoiți să-și riște viețile pentru a-și câștiga existența. În aceeași situație sunt și minerii din Valea Jiului, care intră în subteran fără echipamente de siguranță. În ultimii doi ani, minerii din județul Hunedoara nu au primit bani pentru plasă, stâlpi și alte materiale necesare în galeriile subterane.

Soarta CEO a fost pecetluită. Compania energetică va fi făcută cadou austriecilor de la OMV. Popescu Virgil a aranjat, deja, afacerea – un nou tun dat statului român și, implicit, românilor.

Pe Popescu Virgil nu-l interesează ce se întâmplă la companiile din subordinea ministerului. Nu-l interesează câți bani plătesc românii pe facturi. Popescu Virgil este omul corporațiilor care vor să captureze și ultimele rămășițe de suveranitate energetică a României.

Oare ce jafuri mai trebuie să pună la cale Popescu Virgil? Ce sarcini i s-au mai încredințat de către stăpânii lui de la Viena? Cât timp va mai fi ținut la conducerea ministerului? Nu are nimeni suficient curaj să-l demită?

Îi solicit domnului premier Nicolae Ciucă demiterea acestui ministru nociv, care a acționat împotriva intereselor României! Domnule premier, păstrându-l pe acest ministru în Guvern vă faceți responsabil de dezastrul energetic din România, pe care Popescu Virgil îl execută „PAS CU PAS”.

 

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura