; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Comunicat de presă. Opriţi intoxicările! Stop Fake news!

16 septembrie 2019 | 5 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Constatăm cu profundă îngrijorare că amploarea fenomenului fake news (ştiri false) este alimentată şi de oameni politici din judeţul Hunedoara care, într-un mod iresponsabil, intoxică spaţiul public cu minciuni.

Având în vedere că ţinta predilectă a acestor intoxicări este Consiliul Judeţean Hunedoara, iar scopul este de a induce neîncrederea cetăţenilor judeţului nostru în administraţia judeţeană, totul în logica apropiatei campanii electorale, ne vedem obligaţi să reacţionăm pentru restabilirea adevărului.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Aqua Prest Hunedoara”, în calitate de autoritate decizională în domeniul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din aria de operare a SC Apa Prod SA Deva, a modificat tarifele pentru serviciul de furnizare a apei potabile şi de canalizare. Decizia a fost luată cu 34 de voturi „pentru” şi 5 abţineri. Printre cei care au participat la vot se numără şi reprezentanţii primăriilor conduse de primari membri ai PNL: Deva, Haţeg, Balşa, Baru, General Berthelot, Luncoiu de Jos, Romos, Şoimuş, Teliucu Inferior, Tomeşti, Topliţa, Vorţa şi Zam. Niciunul nu s-a opus majorării, ba chiar, la un calcul simplu rezultă că cel puţin opt dintre aceştia au votat „pentru” majorarea tarifelor.
Mai trebuie spus că, în cadrul ADI „Aqua Prest Hunedoara”, CJ Hunedoara are un singur vot, egal cu cele ale celorlalţi membri!
Dar, despre acest adevăr nu vorbesc politicienii liberali, pentru că ar avea un efect de bumerang. O facem noi, pentru ca populaţia judeţului să fie corect informată şi să aprecieze cu toate datele la dispoziţie cine şi de ce dezinformează.
Tariful pentru producerea, transportul şi distribuţia apei potabile a crescut cu 0,30 de lei: de la 3,81 la 4,11 lei/mc. Chiar şi pentru un elev de gimnaziu este limpede că această ajustare nu poate fi „o majorare de 23%”, cum susţin unii consilieri judeţeni care speră că minciuna repetată suficient de mult va ajunge să ia locul adevărului. Dacă nu s-a schimbat nimic între timp în acest domeniu, metoda matematică ce permite determinarea unuia dintre termenii unei ecuaţii de proporţionalitate pe baza celorlalţi, este regula de trei simplă. Desigur, acei politicieni ştiu acest lucru, dar preferă să propage Fake News.
Cât despre tarifele pentru serviciul de canalizare, cei de la PNL omit cu bună ştiinţă să spună că, în unele localităţi, valoarea a scăzut!
Mai trebuie subliniat că ultima ajustare de tarife a fost făcută tot prin decizie a ADI „Aqua Prest Hunedoara” în anul 2015, necesitatea majorării din acest an fiind motivată de faptul că au crescut obligaţiile SC Apa Prod SA Deva privind rambursarea împrumuturilor aferente cofinanţărilor investiţiilor realizate prin programe europene: ISPA şi POS Mediu. Obligaţiile financiare pentru aceste programe au fost stabilite cu mult timp înainte ca PSD să preia, prin reprezentanţii săi, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara!
În speranţa că oamenii politici vor înţelege responsabilitatea funcţiilor în care sunt numiţi sau aleşi, îi asigurăm pe toţi locuitorii judeţului Hunedoara – indiferent de opţiunile şi simpatiile politice, că administraţia judeţeană acţionează în spiritul devoltării tuturor comunităţilor locale cu respectarea legilor în vigoare. (Biroul de presă)

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Bolesc spune:

  Cat timp e Arion cu Stoian care parjolesc firma nu se va intampla nimic. Afara cu ei

 2. Carmen Hărău spune:

  Sunt consternată!

  Un management care consideră că trebuie să-și plătească specialiștii ca pe cei de la pază e nul.

  Și neavenit.

  Deci…

 3. Claudiu Gaiu spune:

  Dar când ai venit cu primarul să te angajezi a fost bine ,Bolesc?

  Ai uitat?

 4. Vuvuzache spune:

  Tripa cu Arion, ei invart banii apaprodului

 5. Emil spune:

  Tripa e seful de achizizitii apaprod?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Candidatura pentru concursul de manager al Spitalului Judeţean a fost admisă

Candidatura lui Sebastian Mezei pentru concursul de postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost admisă. Susţinerea...

Cronica unei candidaturi imposibile. Avram Iancu s-a retras din cursa prezidenţială

Prima retragere din cursa pentru prezidenţiale vine de la bibliotecarul din Petroşani, Avram Iancu (foto). El a anunţat că nu...

Klaus Iohannis a început în forţă bătălia pentru un nou mandat

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a participat în weekend la două acţiuni ale PNL, care au beneficiat de toate ingredientele unei...

Închide