Comunicat de presă. Cinismul, ridicat la rang de virtute…

Constatăm cu surprindere că activitatea Spita­lului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva a devenit subiect de propagandă electorală, context în care ne vedem obligaţi să facem câteva precizări pentru ca cetăţenii judeţului Hunedoara să poată trage singuri concluziile corecte.
Meritele pentru vieţile salvate în pandemia de coronavirus aparţin medicilor, asistenţilor me­dicali, tuturor celor care au luptat zi şi noapte la hotarul dintre viaţă şi moarte. Datorită sacri­ficiului, curajului şi devotamentului personalului medical al SJU Deva şi al celorlalte unităţi sanitare din judeţ, numărul pacienţilor vindecaţi este în acest moment de peste 3.100.
Încă de la începutul pandemiei, Consiliul Jude­ţean (CJ) Hunedoara a luat măsuri pentru achiziţia dispozitivelor de testare şi a alocat în regim de urgenţă fondurile necesare pentru ca personalul medical să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă. Capacitatea de testare a crescut da­torită măsurilor luate de administraţia judeţeană care a înţeles rolul pe care îl are în protejarea sănătăţii populaţiei şi care continuă demersurile în acest sens prin achiziţia unui nou aparat de tes­tare şi investiţii la unităţile sanitare din subordine.
Astăzi, CJ Hunedoara a alocat sumele necesare pentru achiziţia unui nou aparat RT-PCR la SJU Deva (50.000 lei), pentru asigurarea materialelor de protecţie şi reorganizarea Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad (200.000 lei) şi pentru realizarea instalaţiei de oxigen la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu (534.000 lei).
În acest context, considerăm deplasate afirma­ţiile fostului prefect al judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, prin care îşi asumă merite în pri­vinţa gestionării activităţii medicale.
Domnul Potecă are „meritul” de a fi artizanul haosului creat prin numirea nelegală a domnului Silviu Didilescu în funcţia de manager al SJU Deva, măsură falimentară care a blocat efectiv activi­tatea unităţii în plină pandemie. De altfel, mana­gerul numit de domnul Potecă în calitate de prefect, a demisionat după numai 7 zile.
Tot „meritul” domniei sale este şi includerea SJU Deva pe lista spitalelor COVID-19, lucru criticat chiar de conducerea militară în cadrul întâlnirilor de lucru desfăşurate la nivel judeţean. Prin această măsură, pacienţii cu boli cronice au fost obligaţi să se trateze acasă sau să bată la porţile altor spitale pentru primi tratamentul necesar.
Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara regretă profund că această pandemie care a răpit de lângă noi 262 de hunedoreni este tratată ca subiect electoral. Politicienii responsabili se implică pentru ca populaţia să fie protejată, pentru ca spitalele să funcţioneze şi pentru ca personalul medical să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă. Or, ceea ce face domnul fost prefect este pe de-o parte dovada că nu a dezbrăcat haina politică niciodată, deşi funcţia pe care a ocupat-o îl obliga la acest gest şi pe de altă parte că cinis­mul este ridicat în această campanie electorală la rang de virtute! (Biroul de presă al Consiliului Judeţean Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare