Comunicat de presă al PSD Hunedoara

11 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că bugetul este nerealist, bazat pe minciuni, pe cifre umflate, pe cheltuieli umflate şi pe o fugă de răspundere. O declaraţie care este departe de a face cinste unui finanţist ce a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Hunedoara, fiind teleportat ulterior la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice din Regiunea Vest.

Preşedintele PNL, Lucian Heiuş, copiază, din păcate, modelul preşedintelui ţării – o retorică fără sens, o retorică din care reiese că doar un buget realizat de PNL este perfect. Perfect a fost şi bugetul lui Dacian Cioloş, aprobat fără tăgadă de preşedinte, care prevedea mai puţin cu 16 miliarde de lei la Sănătate şi mai puţin cu 10 miliarde lei la Educaţie.
Din păcate pentru liderii Opoziţiei, dar din fericire pentru români, cifrele oficiale expun şi demolează minciunile. Institutul Naţional de Statistică reconfirmă că în 2018 România a avut o creştere economică de 4,1%, care se adaugă peste creşterea record de 6,9%, din anul 2017.
Este un fapt că performanţa guvernării PSD din ultimii doi ani a fost mult superioară comparativ cu alte guvernări din ultimii 10 ani. Cifrele spun adevărul, ele nu sunt retorică pură.
Ceea ce ar trebui să îl îngrijoreze pe deputatul hunedorean Lucian Heiuş este faptul că, din cauza blocajelor instituţionale ale preşedintelui Klaus Iohannis, comunităţile locale pierd masiv în această perioadă. Astfel, pentru că nu colectează integral impozitul pe venit aşa cum era în bugetul pe 2019, se merge în continuare pe formula anului trecut, aşa că la nivel local se colectează doar 71,5% din impozitul pe venit. Diferenţa înseamnă 300 de milioane de lei, mai puţin, pentru primăriile ţării, în fiecare lună.
Ni se reproşează că, în 2019, comunităţile locale au cu 1 miliard de lei mai puţin, când în realitate, primesc cu 4,6 miliarde de lei în plus faţă de anul trecut. Ni se reproşează că s-a alocat mai puţin pentru investiţii, când în realitate, sunt cu peste 15 miliarde de lei în plus. Ni se reproşează starea sănătăţii, dar nu vor să vadă cifrele – în bugetul anului 2019 sunt cele mai mari alocări din istoria României pentru Sănătate.
Nu putem să nu ne întrebăm cum va mai avea curajul Lucian Heiuş să mai ceară votul de încredere al oamenilor când blochează bugetul, creşterea alocaţiilor cu care s-au lăudat degeaba, continuarea investiţiilor publice, dar şi acordarea indemnizaţiilor care depind de publicarea bugetului în Monitorul Oficial. Avem toată convingerea că electoratul îl va taxa aşa cum merită.
Reamintim faptul că bugetul pe care Opoziţia încearcă să îl blocheze prin orice mijloace prevede: 6 miliarde lei în plus la Sănătate; 9,8 miliarde lei în plus la Educaţie; 15,4 miliarde lei în plus la investiţii; 4,6 miliarde de lei în plus pentru administraţiile locale.
Îi asigurăm pe români că, indiferent de piedici, Executivul şi Parlamentul vor continua să pună în aplicare programul de guvernare pentru binele României.
Biroul de presă al Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gheo spune:

    Da la speciali măriri de pensii ati prevazut?
    Ar fi păcat sa fi uitat!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 12.03.2019

Ioan Neguţi,  locuitor din Petroşani Pentru că a fost condamnat definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare cu...

Bulina albă, 12.03.2019

Georgiana Timu, atletă de la Liceul Sportiv Cetate Deva Pentru că la recentele campionate naţionale pentru juniori de categoria a...

Gura lumii, 12.03.2019

Un secretar de primărie este săpat rău de tot din interiorul instituţiei. Aşa povestesc gurile rele prin târg şi aşa...

Închide