<

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor . PSD cere un singur lucru – PNL să lase interesele proprii şi să îşi asume guvernarea!

25 februarie 2020 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Curtea Constituţională a României s-a pronunţat luni, 24 februarie, cu privire la situaţia desemnării de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma unei moţiuni împotriva Cabinetului Orban, a aceluiaşi premier Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru.

Astfel, CCR a decis că există un conflict de constituţionalitate în legătură cu desemnarea lui Ludovic Orban, iar preşedintele României trebuie să facă o nouă desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru, în acord cu art. 103 alin. 1 din Constituţie.
Este foarte important de subliniat că nu a fost nici un vot „împotrivă“ în rândul celor 9 judecători ai CCR care au luat această decizie. Au fost doar două abţineri, iar restul de 7 judecători au susţinut hotărârea.
În urma deciziei CCR, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a avut o reacţie furibundă, atacând atât Parlamentul României, cât şi decizia judecătorilor. Discreditarea instituţiilor fundamentale ale statului, în condiţiile în care hotărârile Curţii Constituţionale sunt literă de lege pentru orice om politic responsabil, sunt de-a dreptul revoltătoare.
Afirmaţiile lui Ludovic Orban, în sensul că judecătorii Curţii Constituţionale îşi realizează activitatea conform unor principii şi reguli nelegale („partizane!” şi „după placul celor de la PSD!”) şi că deciziile acestora ar fi greşite, deoarece „ele contravin acţiunilor şi prerogativelor Preşedintelui!”, nu reprezintă altceva decât un grav atac adus atât independenţei justiţiei, cât şi statului de drept.
Este inadmisibil modul în care PNL alege să se comporte. Şi cu siguranţă oamenii pot constata lipsa de coerenţă şi incertitudinea în care au dus România. PNL găseşte mereu scuze, niciodată soluţii. Când PNL-iştii „guvernează” auzim numai scuze şi acuze despre ”greaua moştenire” şi scenariul se repetă atunci când deciziile nu le sunt convenabile. PSD cere un singur lucru – să lase interesele proprii şi să îşi asume guvernarea! România are nevoie de un guvern cu puteri depline, capabil să gestioneze o eventuală criză.
PSD solicită imperativ preşedintelui Iohannis să respecte decizia CCR, să revoce candidatura lui Ludovic Orban şi să declanşeze în cel mai scurt timp consultări cu partidele parlamentare pentru identificarea unei soluţii care să pună capăt acestei crize politice pe care România nu şi-o permite.
Ca de fiecare dată, PSD a tratat cu seriozitate criza creată de Klaus Iohannis şi PNL, şi am făcut o propunere rezonabilă de premier, din afara PSD, care însă avea o majoritate parlamentară. Preşedintele Iohannis a respins această propunere, adâncind şi mai mult incertitudinea politică şi nu a acţionat în sensul rezolvării crizei guvernamentale. Dimpotrivă, a preferat să nu respecte Constituţia şi să ţină România captivă în nesiguranţă.
În urma deciziei CCR, ne exprimăm convingerea că preşedintele a înţeles că nu mai este timp de mize politice, ba mai mult, este imperios necesar ca ţara să fie guvernată.
În faţa riscului iminent ca România să se confrunte cu una dintre cele mai grave epidemii din timpurile noastre, este nevoie de un Guvern pe deplin funcţional care să fie capabil să colaboreze cu Parlamentul şi cu celelalte instituţii ale statului.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

1. Hunedorean spune:

Tractoristul asta sa isi vada lungul nasului ca nu este nemuritor. Sa lase la masa afacerile cu deseuri si carbunele din Vale si sa-si vada de familie, ca nu se stie cand vine popa in vizita.

2. Regele Dreptății .*. spune:

Toți politicienii sunt mincinoși și șarlatani , tu vezi legea de reabilitare a victimelor torturii , românii din 1990 prin art.11 din Constituție este membru parte la tratatele internaționale de reabilitare a victimelor torturii și nu se aplică în România ,pe motiv că nu sunt victime ale torturii ,asta spun interlopii cu legitimație de la stat ,da avem 121 de cazuri de tortură pedepsită România de către CEDO doar pe art.3 tortura ,nu vor românii să respecte demnitatea și dreptul la un trai decent al victimelor torturate .Dacă ai demnitate în puținul destin pe acest pământ ,atunci respecți și demnitatea celui torturat ,umilit ,hărțuit și persecutat .

3. serafin spune:

Domnule sau doamna ,,Hunedorean ” ai facut cumva planificare la popa cand sa mearga in vizita la tractorist ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comedia „Take, Ianke şi Cadîr”, pe scena Centrului Cultural din Deva

Primăria municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită la teatru! Una dintre cele mai populare creaţii ale dramaturgiei...

Medici noi la spitalul din Brad

Asigurarea continuităţii şi calităţii în desfăşurarea actului medical, precum şi diversificarea serviciilor oferite bolnavilor rămân două mari provocări pentru majoritatea...

Rectorul Universităţii din Petroşani, reales în funcţie de cadrele didactice şi studenţi

Profesorul universitar Radu Sorin (foto), actualul rector al Universităţii din Petroşani, a câştigat un nou mandat de rector al instituţiei...

Închide