Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Încă vă aşteptăm demisia domnule prefect!

13 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

În primul rând, sănătatea! Asta ar trebui să sune în minţile tuturor celor care răspund de vieţile noastre, în aceste zile nebune, din care cu toţii sperăm să ieşim bine. Dar, din păcate, încrederea nu este sentimentul pe care să-l avem niciunul dintre noi, cei care locuim azi în Hunedoara. Judeţul este bolnav, iar autorităţile din ce în ce mai iresponsabile.

După ce ne-a asigurat de lipsa de profesionalism a fostului manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Daniela Lidia Roşca, şi după ce a strigat la toate posturile de televiziune centrale şi locale despre necesitatea schimbării din funcţie a doamnei Roşca, prefectul Vasilică Potecă ar trebui să-şi dea demisia. Nu doar pentru că a destituit un manager pe motive politice, ci pentru că, în plină criză medicală, a numit un manager iresponsabil şi laş, care şi-a dat demisia, la doar câteva zile după ce a fost numit.
De mână cu fostul manager, Silviu Didilescu şi cu fostul director medical, Claudiu Antal, trebuie să plece şi prefectul judeţului, ce a garantat pentru seriozitatea şi profesionalismul celui pe care l-a numit manager de spital acum câteva zile. Asta demonstrează de fapt fie că nu-i cunoaşte pe oamenii pe care îi numeşte în funcţii publice, şi deci ascultă comenzile altora, fie îi cunoaşte şi ştie că sunt slabi, dar îi preferă în locul profesioniştilor. În ambele cazuri, prefectul dă dovadă de iresponsabilitate şi slăbiciune, atribute pe care nu ar trebui să le acceptăm la omul care conduce judeţul nostru.
Gravitatea vine mai ales din faptul că cei care s-au plâns de lipsa de profesionalism ai domnilor Didilescu şi Antal sunt medicii, care au cerut ajutorul ministrului Sănătăţii şi ministrului Muncii, printr-o scrisoare deschisă.
Dacă până acum am avut de-a face cu membri ai PNL care au fugit din funcţii pentru că nu au vrut să-şi asume răspunderea, de data asta prefectului îi cerem noi să plece, pentru că a demonstrat că e şi incapabil, şi iresponsabil, şi inconştient, garantând pentru oameni care nu au ce căuta în fruntea Spitalului Judeţean de Urgenţă, în situaţia în care focarul de la Hunedoara, oricât şi-ar dori el, nu mai poate fi ascuns.
Aşa cum a procedat în cazul demiterii fostului manager, când a făcut declaraţii publice de o gravitate maximă, aşa îi cerem să procedeze şi acum, să iasă public, să-şi dea demisia şi să recunoască greşeala iremediabilă pe care a făcut-o odată cu numirea managerului Didilescu. Dar, nu ne-ar mira să vedem lipsa de curaj şi de asumare a prefectului. Nu ne-ar mira să nu-l mai vedem o perioadă în spaţiul public, fugind de cei cărora ar trebui să le răspundă la întrebări.
Dacă are demnitate, Vasilică Potecă recunoaşte că azi, cuvântul medicilor e mai important decât al său, e mai important ce spun ei decât ce spune el, oricât de membru PNL ar fi, pentru că sănătatea noastră nu trebuie să aibă culoare politică.
Deputat Laurenţiu Nistor,
preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Reîncep lucrările de modernizare a drumului din Parâng

În noiembrie 2019 a fost turnat şi primul strat de asfalt pe o porţiune a drumului, iar lucrările ar putea...

Bulina neagră, 14.02.2020

Constantin Robert Gligoresc, tânăr de 19 ani, din Orăştie Pentru că a fost arestat preventiv sub acuzaţia de furt calificat,...

Bulina albă, 14.02.2020

Ovidiu Gabriel Bîrlea, şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara Pentru că a avut o reacţie promptă şi în spiritul...

Închide