Comunicat de presă al deputatului Laurenţiu Nistor. PSD a reparat toate abuzurile PNL privind Legea carantinei şi izolării

19 iulie 2020 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Zilele acestea, PNL şi-a dat examenul în ceea ce priveşte înţelegerea poporului român şi cunoaşterea problemelor cu care acesta se confruntă, picându-l cu brio. Spre ruşinea lui, Guvernul a demonstrat că nimic din ce-i supără pe români sau îi pune în pericol nu îi este cunoscut şi nici nu îl interesează. Ca dovadă că Legea carantinei şi izolării pe care au propus-o PNL-iştii şi au trimis-o de la Guvern în Parlament a fost o bătaie de joc şi o insultă la adresa noastră, a tuturor. Astfel, Guvernul a încercat să facă o lege doar pentru stat, în dispreţ pentru cetăţeni şi pentru drepturile lor individuale garantate de Constituţie. Dar, PSD a reparat toate aceste nedreptăţi, oferind totodată autorităţilor pârghiile necesare pentru a putea preveni transmiterea pandemiei.

Aşa cum era normal pentru o lege atât de importantă, PSD a chemat la dezbateri specialişti şi ONG-uri şi astfel, dintr-o lege proastă, cu instrumente opresive puse la dispoziţia autorităţilor, PSD a realizat o lege care pune accentul pe protejarea drepturilor cetăţeneşti în egală măsură cu protejarea sănătăţii publice. De asemenea, a introdus în lege garanţii care să îi asigure pe cetăţeni că restrângerea drepturilor lor nu se poate face în mod abuziv, ci doar pentru a putea asigura sănătatea publică şi pentru a putea combate riscul epidemiologic.
Forma iniţială a legii a fost una de toată jena pentru imaginea unui Guvern care se bate cu pumnii în piept, lăudându-şi zilnic competenţa. Atât de „bună” a fost legea, că a suferit modificări de peste 90% faţă de forma iniţială ajunsă în Parlament.
Dezbaterile au fost aprinse, foarte dure, PSD necedând nimic din ceea ce ar fi putut afecta protejarea cetăţeanului român, a vieţii şi sănătăţii sale, a drepturilor sale fundamentale. Iată ce a reuşit PSD:
• A eliminat posibilitatea ca statul să îţi poată confisca sau distruge bunurile pe motiv de pandemie.
• A eliminat izolarea în spital doar pe suspiciunea unui simplu strănut. Pentru a fi pusă în izolare o persoană, aceasta trebuie să manifeste toată simptomatologia din definiţia bolii sau să fie un asimptomatic cu test pozitiv. Izolarea se face doar pe baza unor examene clinice care să demonstreze că eşti infectat sau că eşti purtătorul virusului.
• La fel în cazul carantinei: nu poţi fi pus în carantină doar pe o simplă suspiciune venită din partea oricui. Carantina este dispusă doar dacă vii din focare în ţară sau dacă eşti contact al unei persoane infectate.
• Statul nu îţi mai poate impune să stai în carantină acolo unde vrea el. Ai dreptul să stai în carantină la domiciliu sau la o altă reşedinţă. Doar dacă nu ai posibilitatea de a te separa de ceilalţi membri ai familiei, abia atunci statul îţi pune la dispoziţie o altă locaţie.
• O persoană nu mai poate fi izolată la spital dacă riscul transmiterii este scăzut. În această situaţie, izolarea poate fi şi la domiciliu.
• Statul nu te mai poate ţine în carantină pe termen nelimitat, cum voiau Orban şi Iohannis. Carantina nu poate depăşi durata de incubaţie a bolii.
• Statul nu te mai poate forţa să urmezi un tratament împotriva voinţei tale. Tratamentul se administrează doar cu acordul pacientului.
• Înainte de izolarea în spital se cere consimţământul persoanei vizate.
• În cazul infectării ambilor părinţi, statul nu poate lua copilul în supraveghere fără acordul părinţilor. Aceştia pot opta să lase copilul în grija altor persoane, rude sau apropiaţi. Doar dacă nu are posibilitatea de a lăsa copilul în grija cuiva, poate opta să lase copilul în grija statului.
• Parlamentarii PSD au prevăzut în lege, în urma dialogului cu CSM, o procedură judiciară prin care cetăţenii pot ataca în justiţie oricare dintre măsurile dispuse în baza Legii carantinei.
• Nici o persoană, în cazul căreia s-a stabilit că prezintă un risc de transmitere comunitară a virusului sau a agentului patogen, nu va umbla nestingherită pe stradă punând în pericol sănătatea celorlalţi. Prin consimţământul dat, persoana infectată îşi asumă să respecte anumite reguli de distanţare socială pentru a proteja sănătatea celor din jur.
PSD promite românilor că nu va permite niciodată ca amatorismul, obrăznicia şi confuzia PNL, care s-au văzut foarte bine şi cu această ocazie, să domine viaţa lor şi că nu va renunţa vreodată să-i pună pe români pe primul plan, aşa cum a făcut întotdeauna!
Deputat Laurenţiu Nistor,
preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. test spune:

  Cati bani va plateste retardatul asta ca sa-l vedem zilnic in presa?!?

 2. devean spune:

  nu ati reparat nimic!
  o astfel de lege nu trebuia sa existe!
  va bateti joc de poporul roman!

 3. hunedorean spune:

  doar prostii nu vad ca voi psd condiceti tara.
  pe cine prostiti?
  golanilor!

 4. vivi spune:

  ne meitam soarta!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 20.07.2020

Mihai Tomică, cetăţean, de 30 de ani, din Petroşani Pentru că a fost condamnat la închisoare cu executare după ce...

Bulina albă, 20.07.2020

Sublocotenentul Gabriel Boncu, jandarm din cadrul IJJ Hunedoara Pentru că a fost recompensat cu „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor...

Gura lumii, 20.07.2020

Într-o regiune montană protejată de lege se fură ca-n codru, iar jaful este condus chiar de cei care ar trebui...

Închide