Comunicat al deputatului Laurențiu Nistor: PNL continuă să meargă “la cacealma”!

27 martie 2020 | 3 Comentarii | Publicat in: featured, Flash, Politica si administratie

Am fost naivi dacă am sperat măcar o secundă că actualul guvern va empatiza cu poporul român și că măsurile fiscale mult așteptate vor avea în prim plan cetățeanul și nu băncile.

Ei bine, astăzi ministrul Florin Cîțu ne-a anunțat, referitor la Ordonanța prin care se amână cu nouă luni ratele la bănci, următoarele:

 1. Ordonanța se aplică strict debitorilor afectați direct sau indirect de criza coronavirusului. Nu știm ce înseamnă indirect, probabil va rămâne la latitudinea băncilor să decidă.
 2. Dobânzile aferente, datorate de debitori ratelor suspendate, se vor adăuga la soldul creditului, asta însemnând că cel care trebuie să plătească ratale va avea, în final, o sumă mai mare de plată.
 3. Nu există măsuri pentru cei executați siliți – popririle și vânzarea imobilelor la licitație publică continuând – și nici pentru cei care aveau întârzieri la plata ratelor anterior decretării stării de urgență.

.4. Statul va garanta pentru bănci dobânzile din perioada în care operează suspendarea ratelor la creditele ipotecare. Deci, băncile au o garanție, și anume: în această perioadă nu vor fi lăsata de izbeliște.

Nimic nu a spus astăzi Ministrul Finantelor despre propunerile PSD privind plafonarea prețurilor și colectarea produselor fermierilor români, despre amânarea plații utilităților sau despre neplata contravalorii plății chiriilor și nici despre stimulentele pentru angajați și angajatori?

Și pentru că și Ordonanța care se referă la “neplata” ratelor înseamnă de fapt plata dobânzii la dobândă, nu rămâne decât ca PSD să lupte să treacă cele 5 proiecte de legi ale sale prin Parlament.

Așadar, deși criza medicală și cea economică se adâncesc, deși românii sunt din ce în ce mai triști și demoralizați, mai îngrijorați pentru viața lor, PNL continuă să meargă “la cacealma” crezând că românul e neatent și prea obosit ca să remarce nuanțele care sună bine, dar îi costa scump.

Lucrurile nu pot rămâne așa! Nu poate viața noastră să rămână pe mâna unor iresponsabili – am avut ieri încă o “dezertare”, aceea a însuși Ministrului Sănătății în plină pandemie – și confuzi – oameni care nu înteleg realitate românescă.

Deși de asta are nevoie România acum, solidaritate și responsabilitate sunt termeni care nu-i definesc pe actualii guvernanți.

   Deputat Laurențiu Nistor, președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat Hunedoara

 

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Regele Dreptății .*. spune:

  Amnistia fiscală până-n zece mi de euro va salva populația în această perioadă de criză de sănătate și de criză economică financiară .

  Dreptatea și Adevărul fără minciună trebuie să învingă . R .*. D .*.

 2. IOVU spune:

  Mai, da ce priceput mai poate fi tractoristul !

 3. Jan Valjan spune:

  Naivi dar l-ati votat. Pai atunci nu sunteti doar naivi . Dupa ce ati golit camara, v-ati imprumutat luna de luna sa dati 20 ron la un simplu pensionar si 2000 ron la o pensie speciala acum dai vina pe altii. Spuneti voi ce ati lasat in urma voastra? Ati construit UN spiltal? UN institut de cercetare?
  Meriti premiul- PRIMUL PE TARA , AL DOILEA PE JUDET(citat din clasici)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al conducerii Consiliului Județean Hunedoara

Acum, când nimeni nu se mai gândește la alegeri, fostul președinte al CJ Hunedoara, Adrian David, rămâne excepția care, în...

După ce directorul DSP Hunedoara a dat bir cu fugiții, marea șefă din Ministerul Sănătăţii a găsit repede un ,,Acar Păun,,

Sorina Popa Dacă nu ar fi de plans, ar fi de râs. Aşa ar trebui să citiţi acest articol. Pentru...

Panouri cu informaţii în vremea coronavirusului, în Hunedoara

Edilul şef din Hunedoara a avut o idee foarte bună. El a decis să monteze în oraş panouri cu informaţii...

Închide