Comuna Zam, record de îmbolnăviri cu Covid

Şapte localităţi din judeţul Hunedoara, între care municipiile Deva şi Hunedoara, au înregistrat, ieri, incidenţe ale cazurilor de Covid mai mari de 6 la mie, motiv pen­tru care locuitorii acestora vor trebuie să poarte obligatoriu măştile de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Crește, crește, numărul de cazuri
„În localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de lo­cuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise. Sunt exceptate de la obli­ga­ti­vi­tatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, persoanele care des­fă­şoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepţii se pot stabili, la propunerea DSP Hunedoara, prin hotărâri ale comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă”, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Potrivit datelor oficiale, incidenţa cazu­rilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Hunedoara a fost calculată, ieri, la o valoare de 4,32 la mia de locuitori.
Cea mai mare valoare a fost consemnată în comuna Zam, cu o incidenţă de 19,6 la mie, localitatea fiind deja în carantină zonală.
În municipiul Deva, incidenţa cazurilor de COVID-19 a fost calculată la 6,88 la mia de locuitori, iar în municipiul Hunedoara, la 6,57 la mie.
Valori peste 6 la mia de locuitori sunt consemnate şi în comunele Peştişu Mic (8,59), Brănişca (8,47), Teliucu Inferior (8,03) şi Veţel (6,35).
Alte 27 de localităţi din judeţul Hune­doa­ra, adică peste 40% din totalul unităţilor administrativ-teritoriale, înregistrează va­lori de peste 3 la mia de locuitori. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.