Comuna Bucureşci a avut viceprimar timp de 40 de minute

primariabucuresciNatalia Bumbac

Fostul viceprimar al comunei Bucureşci, Constantin Macrodin, membru PSD, i-a tras clapa, cum s-ar zice în limbaj argotic, primarului reales de la PNL, Mircea Ghilean, cu care a făcut echipă în mandatul anterior. Cum? Foarte simplu. A găsit în echipa de consilieri locali liberali un vânător de funcţii, care se visa viceprimar şi i-a promis că va ajunge pe post cu sprijinul social-democraţilor, lucru care s-a şi întâmplat. Asta, deşi liberalii aveau o altă propunere pentru funcţia din Primăria Bucureşciului, iar scenariul pus la cale de Macrodin le-a picat ca o lovitură în moalele capului.
Şi-a înfuriat fostul coleg
Consiliul local al comunei Bucureşci numără 11 aleşi locali, dintre care şase sunt de la PNL, iar cinci de la PSD. Prin urmare, liberalii aveau tot dreptul să revendice funcţia de viceprimar al comunei, avându-l pregătit pentru acest post pe Sebastian Buşe. Doar că planurile le-au fost date peste cap de un scenariu pus la cale de un coleg de-al lor împreună cu fostul viceprimar Macrodin, acum consilier local. „La şedinţa de constituire a consiliului local, PNL l-a propus ca viceprimar pe Sebastian Buşe. A mai venit o altă propunere de la PSD, tot un liberal, Ioan Dănuţ Popa. În urma votului, a fost ales viceprimar Ioan Dănuţ Popa, cu cinci voturi de la PSD plus votul lui”, arată primarul Bucureşciului.
Situaţia ivită la alegerea viceprimarului l-a înfuriat enorm pe Mircea Ghilean, care susţine că de fapt Macrodin ar fi vrut să rămână el pe funcţie dar nu a fost acceptat de liberali. Motiv pentru care a trecut la jocuri de culise, deşi are venerabila vârstă de 70 de ani. „Nu ne-am aşteptat să propună PSD-iştii un viceprimar. Fostul viceprimar Macrodin, ajuns la 70 de ani, umblă cu sforării. Numai la noi în comună s-a întâmplat aşa ceva. Nu-mi plac jocurile astea de culise. El a vrut să rămână viceprimar, de aceea a procedat aşa”, arată Mircea Ghilean.
A rămas fără nici o funcţie  
Deşi i-a provocat supărări mari fostului coechipier Mircea Ghilean, consilierul local Constantin Macrodin nu ascunde că el a fost cel care l-a contactat pe Ioan Dănuţ Popa pentru a-l „îndruma” către a doua funcţie ca importanţă în primăria comunei. „Omu’ a vrut şi el să candideze. Am avut o discuţie cu el şi l-am întrebat: vrei să fii viceprimar? El a acceptat. Ştiţi cum e, fiecare trage focul pe oala lui, aşa a făcut şi el”, a afirmat Constantin Macrodin. Acesta a mai precizat că puteau să-l propună liberalii pe Ioan Dănuţ Popa pentru funcţia de viceprimar al comunei, fiindcă, probabil, îi cunoşteau aspiraţiile.
Şi pentru ca întâmplarea să devină memorabilă, se poate spune că Bucureşciul a avut viceprimarul cu cel mai scurt mandat, de aproximativ 40 de minute. Asta, pentru că Ioan Dănuţ Popa a demisionat atât din funcţia făcută cadou de colegii de la PSD, cât şi de cea de consilier local, în scurt timp de la încheierea şedinţei. Potrivit primarului comunei Bucureşci, Mircea Ghilean, urmează să se stabilească o nouă şedinţă a CL Bucureşci la care va fi votat un nou viceprimar, obligatoriu de la PNL.

2 comentarii la „Comuna Bucureşci a avut viceprimar timp de 40 de minute

 • 27 iunie 2016 la 23:23
  Permalink

  Am mai văzut oameni proști dar ca Ioan Dănuț Popa mai rar. Macrodin și-a bătut joc de el.

 • 28 iunie 2016 la 0:19
  Permalink

  Asa este Codrin Ștefănescu.
  Ai dreptate,dar pe cine sa aleaga si Mircea?
  Altu mai destept nu are,la Bucureșci nu,la șesuri îs numai ciobani care de care mai prost.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare