Computer Tomograf nou pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

9 ianuarie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, la Palatul Victoria a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică), care vor ajunge în 34 de spitale din ţară.

Premierul Mihai Tudose a declarat cu această ocazie că ”sunt zeci de milioane de euro şi că e un bun început” şi le-a transmis preşedinţilor de Consilii Judeţene care nu au beneficiat de aceste aparate că trebuiau să ceară acest lucru.
”Este un pas pentru normalitate, nu este un eveniment extraordinar. Aş vrea ca aceste lucruri să nu mai fie evenimente extraordinare şi ca orice român, care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuieşte sau i s-a întâmplat un necaz, să beneficieze de tot ceea ce are dreptul să beneficieze. Nu este o pomană. Statul este obligat. Suntem cu toţii obligaţi – şi noi, Guvernul, şi dumneavoastră, reprezentanţii autorităţilor publice locale, preşedinţi de consilii judeţene sau primari – să punem la dispoziţie oamenilor pe care îi reprezentăm tot ceea ce înseamnă protecţia şi ajutorul statului şi în domeniul sănătăţii”, le-a spus premierul Tudose participanţilor la eveniment.
Directoarea Spitalului Judeţean din Deva, Adina Pera Ştefănie (foto), a participat la eveniment. „Vom primi Computerul Tomograf în şase săptămâni. Este unul de ultimă generaţie. Astăzi (n.r.-ieri), au fost semnate contractele dintre guvern şi furnizorii de aparatură medicală. Spitalul din Deva are un CT, dar e vechi şi nu face faţă solicitărilor. De asemenea, vom primi şi un RMN, monitoare pentru Secţia de Terapie Intensivă”, a declarat Adina Pera Ştefănie pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Aparatura medicală care va fi distribuită celor 34 de spitale din ţară a fost achiziţionată în urma acordului de împrumut semnat cu Banca Mondială în 2014, cu o valoare de 250 de milioane de euro. Programul a fost însă, blocat până în 2017, când s-a demarat achiziţia echipamentelor, susţine ministrul Sănătăţii.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. victor spune:

    “Vacs albina, crema puca”! Pe langa chinezii cu care vine Bobora…..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
MODIFICĂRI FISCALE PENTRU PERSOANE FIZICE în vigoare de la 1 ianuarie 2018

Prin OUG 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial nr. 885/10.11.2017, au...

Asistenţa medicală primară din judeţ, în prag de colaps

Deficitul de medici de familie la nivel de judeţ se va acutiza grav în următorii ani, au arătat ieri, într-o...

Şef nou la Poliţia Rutieră a judeţului

Noul şef al Serviciului de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Hunedoara este subcomisarul Dumitru Nicolae Bordea. El a fost numit...

Închide