Complexul Sportiv „Michael Klein” sau Allianz Arena de Hunedoara

Primăria municipiului Hunedoara a predat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii „CNI” SA, terenul în vederea con­struirii Compleului Sportiv “Michael Klein”. Este vorba de o suprafaţă de 47.600 de metri pătraţi.

Asociere în trei
„Proiectul a debutat în anul 2017, printr-o asociere între Primăria municipiului Hune­doara şi Consiliul Judeţean Hunedoara. În urma acestei asocieri, primăria a depus fişele tehnice la CNI şi proiectul a fost aprobat, fiind trecut în lista sinteză (un document în care sunt incluse toate solicitările unităţilor ad­minstrativ-teritoriale pe care CNI le-a aprobat) .Construirea noului stadion reprezintă un proiect de durată, pe care eu l-am promis încă din primul meu mandat de primar. Va fi greu de realizat, pentru că sunt trei instituţii implicate – CNI, principalul finanţator, Con­siliul Judeţean Hunedoara şi Primăria muni­ci­piului Hunedoara. Proiectul a fost aprobat încă de acum trei ani şi sunt încrezător că îl vom duce la bun sfârşit, cu multă voinţă şi perseverenţă. Având în vedere faptul că ni s-a cerut predarea amplasamentului, asta nu poate să însemne decât că suntem pe drumul cel bun! Hunedoara are o tradiţie în fotbal şi este necesar să avem o astfel de bază sportivă în oraş. Noi avem centrul de juniori cu aproximativ 170 de copii, avem o echipă de liga a treia şi sunt convins că în momentul în care vom avea un complex sportiv la standarde superioare, vom avansa în diviziile su­pe­rioare”,a declarat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hu­ne­doara.

Municipalitatea se obligă să întreţină stadionul
Pentru ca acest proiect să se facă trebuie demolat vechiul stadion din municipiu. “Solu­ţia optimă prevede demolarea celor două tri­bune, refacerea structurii de rezistenţă după normele tehnice actuale, pe baza unui proiect arhitectural modern. Această soluţie este recomandată prin expertiza tehnică, deoa­rece rezultatul va fi un stadion nou, la stan­dardele actuale de calitate cu o arhi­tectură modernă, cu spaţii suplimentare sub gradene”, se arată într-un comunicat al Pri­măriei Hunedoara. După predarea ampla­sa­mentului şi a obiectivului de investiţii realizat, Consiliul Local al municipiului Hunedoara se obligă să menţină destinaţia acestuia şi să-l întreţină pe o perioadă de minimum 15 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare