Complexul Aqualand va trebui dărâmat?

Sorina Popa

Complexul Aqualand din municipiul Deva a rămas şi fără autorizaţie de construcţie, după ce i-a fost anulată şi cea de mediu la începutul acestei luni.
Ieri, Curtea de Apel Alba a respins recursul declarat de primarul municipiului Deva de la acea vreme, împotriva sentinţei date de Tribunalul Hunedoara, de anulare a autorizaţiei de construcţie a complexului nr. 374 din 3 decembrie 2012. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia privind această autorizaţie este definitivă şi irevocabilă.

„Obiectivul va trebui închis”
În fapt, după ce mai multe persoane din Deva care locuiesc în apropierea Aqualand-ului au reclamat construcţia, prefectul de atunci, Attila Dezsi, a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construcţie. În aceste condiţii, a rămas la latitudinea judecătorilor să decidă ce se va întâmpla cu această investiţie extrem de apreciată de deveni şi nu numai. „Dacă s-a anulat autorizaţia de construcţie, atunci, complexul va trebui să fie închis până se intră în legalitate”, a declarat fostul prefect, Attila Dezsi, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Aşteaptă motivarea Curţii
Administraţia locală deveană nu ştie însă ce trebuie făcut concret în acest caz. Primarul municipiului, Petru Mărginean, susţine că va trebui să se intre în legalitate şi că Aqualand-ul nu va fi închis. La rândul ei, secretarul municipiului Deva, Laura Sârbu, a declarat că „vom intra în legalitate cu complexul. Autorizaţia de construcţie emisă în anul 2006, prima dată pentru investiţia respectivă, este încă valabilă. A fost anulată doar autorizaţia din 2010. Vom vedea motivarea Curţii de Apel Alba Iulia şi vom lua o decizie”, a declarat Sârbu. Numai că, se vede treaba că cei de la primărie nu cunosc faptul că autorizaţia de construcţie nu mai are nici o legătură cu investiţia, care a fost dată în folosinţă deja de doi ani. Ca atare, nimeni nu poate spune dacă Aqualand-ul de agrement se va închide temporar sau, mai grav, dacă clădirea va fi chiar dărâmată.

„Vin eu şi rezolv problema”
Contactat, fostul edil şef al municipiului Deva, Mircia Muntean, în mandatul căruia s-a construit Complexul Aqualand, a declarat: „Se vede treaba că actualul primar nu e în stare să rezolve problema asta. Dacă el nu o poate soluţiona, mă întorc, pentru că acum sunt plecat din localitate, şi rezolv eu această problemă“.
Complexul Aqualand a fost finalizat în urmă cu doi ani, investiţia ridicându-se la peste 40 de milioane de euro. Zilnic, zeci de deveni şi nu numai, frecventează acest parc acvatic acoperit, considerat al doilea ca mărime din ţară.

3 comentarii la „Complexul Aqualand va trebui dărâmat?

 • 16 octombrie 2012 la 22:12
  Permalink

  Pai ca sa rezolve ca doar Mircia Munteanu a inceput contructia acum multi ani si tot el era primar si cand sa finalizat deci sa intaleg ca el a construit fara autorizate sau au dat niste bani uni si sa inchis ochii la toate neregulile care s-au incalcat?

 • 17 octombrie 2012 la 0:19
  Permalink

  Asta este foarte grav ,bani aruncati pe apa din bazin ,este rusinos ce se intampla ,la inceput de ce nu sa controlat de acte ,sa nu se faca o investitie in ceva ce sa inchis din vina inspectorilor .

 • 17 octombrie 2012 la 5:08
  Permalink

  normal ca peste tot….stricam si inchidem tot ce e frumos si care aduce bani orasului…traiasca birturile si bodegile construite LEGAL

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sucilă, din nou, în faţa judecătorului

Adrian Sucilă (foto), poliţistul din Vulcan, va ajunge astăzi în faţa judecătorilor din Petroşani, dat fiind faptul că solicitarea sa...

Un nou eşec, însă, decent

Echipa Dava Deva a înregistrat al patrulea eşec în noul sezon al Ligii I de futsal, pierzând cu 2-4 (2-2)

Hunedoreni, pe podium la Cupa Mondială

Bianca Maria Becze (foto) şi Mihăiţă Cimpoi, legitimaţi la CSS Petroşani şi componenţi ai lotului naţional al României, au obţinut

Închide