Sănătatea din bucate

Combinarea alimentelor poate fi o gravă eroare

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Alimentele nu le putem combina oricum, nu e sănătos să consumăm orice, fără să ţinem cont de nişte reguli… nu de alta, dar vom mânca degeaba şi corpul nostru nu va fi hrănit; o să ne săturam cu siguranţă, dar nu acesta este scopul alimentării.
Scopul ar fi să ne hrănim cu acele elemente nutritive atât de indispensabile pentru sănătate, pentru starea noastră de spirit, pentru creştere, pentru  regenerarea organismului… etc. Iar dacă aceste elemente nutritive nu se absorb din cauza combinării greşite a alimentelor, a incompatibilităţii lor, are de suferit şi sănătatea noastră, şi starea de spirit, ca să nu mai vorbim de balonări, crampe intestinale şi alte simptome ale indigestiei. Să vă dau nişte exemple: încercaţi să nu combinaţi pâine + carne sau cartofi + brânză sau pâine + iaurt (amidon + proteine). De ce? Pentru că proteinele au nevoie de un mediu acid pentru digestie iar amidonul de un mediu mai alcalin, plus că fiecare dintre aceste elemente de bază (glucide şi proteine) au timpi de digestie diferiţi. Sau, la combinaţia amidon + lapte (pâine + lapte, cartofi + lapte, cereale + lapte), trebuie să ştim că laptele are nevoie de un mediu acid pentru a fi digerat, iar amidonul, de un mediu alcalin. Combinaţi grăsimile cu pâine sau cartofi, de exemplu, sau cu legume verzi,  iar proteinele (carne, brânză) ar trebui combinate cu legume verzi. Iată, deci, doar câteva din regulile unei alimentaţii sănătoase, cu o digestie uşoară.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura