Sport

CNS Cetate Deva disponibilizează 10 jucători

Zece jucători dn lotul cu care CNS Cetate Deva a încheiat sezonul trecut nu au primit oferte de prelungire a contractelor. Majoritatea sunt din rândul celor experimentaţi, alţi trei nemaifiind eligibili ca jucători Under 19. Totodată, clubul devean vrea să reînfiinţeze grupele de juniori republicani Under 17 şi Under 19.

Găsirea jucătorilor Under 19, obiectiv urgent
Din lotul cu care gruparea alb-albastră a încheiat sezonul 2016-2017, 12 jucători au primit oferte de prelungire a contractelor, fiind doriţi în continuare la echipă de noul antrenor, Gică Barbu. Aceştia sunt portarul Andrei Raţ şi jucătorii de câmp Alexandru Petresc, Cătălin Ionică, Alexandru Doboş, Roland Kelemen, Erwin Bloj, Robert Cristian, Andrei Făgărăşanu, Mario Boldea, Darius Leucian, Marius Lupu şi Iulian Tecsi. În funcţie de răspunsurile acestora se va pleca la formarea lotului pentru viitorul campionat. Un mare impediment pentru deveni este lipsa jucătorilor Under 19, doar Leucian şi Lupu fiind eligibili ca vârstă, dar deocamdată ei nu pot emite pretenţii la un loc de titular. „Găsirea jucătorilor Under 19 e unul din obiectivele noastre primordiale. Nu avem decât unul sau doi, care nu cred că pot juca titulari. În funcţie de găsirea lor şi de răspunsurile celor care au primit oferte de prelungire vom forma lotul. Trebuie să găsim trei, patru copii, indiferent că sunt din zonă sau din alte zone”, a spus antrenorul Gică Barbu.

Nu fac parte din planul de viitor al devenilor
În lotul viitorului sezon nu se vor mai regăsi 10 jucători care au încheiat campionatul alb-albastru, aceştia fiind Roberto Bodea, Salif Nogo, David Jude, Sebastian Agache, Eduard Cornea, Andrei Vaştag, Mădălin Blănaru, Szabolcs Szekely, Marian Stoenac şi Ousmane N’Doye. Unii dintre aceştia au oferte de la echipe de Liga a II-a pe care le-ar putea da curs. „Pe cei care am discutat de prelungire îi dorim în continuare şi aşteptăm răspunsul lor. Din ce ştiu, jucători ca şi Vaştag, Stoenac, Cornea şi chiar Tecsi au oferte de la cluburi de Liga a II-a. Dacă, în timp ce formăm lotul vom vedea că este nevoie de un jucător de profilul celor care au fost în sezonul trecut, ei vor fi ofertaţi. Nu putem spune să sunt excluşi total, dar îşi caută echipe momentan”, a spus preşedintele devenilor, Cristi Bobar.

Se caută juniori şi antrenori cu licenţă
O altă noutate pentru CNS Cetate Deva ar putea fi reînfiinţarea grupelor de juniori republicani, cum sunt ei cunoscuţi în lumea fotbalistică, dar care acum se numesc oficial juniori Under 17 şi Under 19, şi participă în campionatele naţionale. Pentru realizarea acestui lucru este nevoie atât de jucători de acest gen cât şi de antrenori cu licenţa A UEFA. „Încercăm să formăm grupele de juniori republicani, suntem în discuţii cu unii antrenori care au licenţa A UEFA şi sperăm să reuşim acest lucru. O problemă pentru noi este însă neterminarea terenului II (n.r. teren sintetic de dimensiuni normale), care ne-ar ajuta foarte mult la toate nivelele. E un blocaj undeva, dar noi sperăm să se rezolve cât mai repede, am încredere că autorităţile locale şi Federaţia Română de Fotbal vor ajunge la un consens şi terenul sintetic va fi terminat”, a precizat Cristi Bobar. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura