CNS Cetate Deva a intrat cu adevărat în „hora” promovării

Ovidiu Mănăstire

Echipa din reşedinţa judeţului a detronat liderul seriei a IV-a din Liga a III-a, Naţional Sebiş, pe care l-a învins cu 1-0 în derbiul etapei a XVII-a. Devenii i-au egalat pe arădeni la puncte şi se află la o lungime în spatele lui CSM Şcolar Reşiţa şi Industria Galda de Jos, intrând cu şanse reale în lupta pentru promovare.

O primă repriză ştearsă, forcing al gazdelor după pauză
Deşi spectacolul a lipsit în duelul marcat de miză, deznodământul final i-a făcut fericiţi pe cei aproximativ 700 de deveni care au urmărit meciul. După o primă repriză fără ocazii, jocul s-a animat odată cu începerea mitanului secund, gazdele exercitând un forcing la poarta lui Munteanu. Robert Cristian a dat tonul ocaziilor, cu o lovitură liberă de la 35 de metri, mingea trecând puţin pe lângă poartă. În minutul următor, Tecsi a şutat periculos din careu, dar căpitanul oaspeţilor, Siminic, a respins cu capul din apropierea porţii. Făgărăşanu nu s-a lăsat nici el mai prejos şi a şutat puternic din careu, după o pătrundere impetuoasă, dar Munteanu a respins în corner. Din lovitura de colţ rezultată, Nogo a fost aproape de gol, însă portarul oaspeţilor a respins lovitura de cap a fundaşului devean înainte ca mingea să intre în poartă, şi în ciuda protestelor gazdelor, se pare că asistentul Lucian Tănase a luat o decizie corectă.

Duel decis de la punctul cu var
Soarta meciului s-a decis în urma unei alte faze controversate, în care mingea centrată de Stoenac i-a atins mâna în careu fundaşului Naţionalului, Stupu, şi deşi oaspeţii au invocat lipsa de intenţie, centralul a indicat punctul cu var. Căpitanul devean, Tecsi, a transformat penaltiul cu siguranţă, şi alb-albaştrii şi-au asigurat un avantaj atât de mult dorit. Trupa lui Viorel Tănase putea închide meciul, Tecsi şi Stoenac fiind aproape de un nou gol, iar apoi s-a retras încercând să apere fragilul avantaj.

Bodea, înger păzitor pentru gazde
Pe fondul retragerii devene, gruparea din judeţul Arad a forţat şi a avut câteva şanse bune de  egalare, prin Tulcan, Velici şi Cocină. Alb-albaştrii au avut însă un înger păzitor între buturi, pe Roberto Bodea, care a închis poarta şi a menţinut succesul gazdelor. O victorie mare care face ca lupta pentru promovare să fie tot mai strânsă în această serie. Devenii au mingea în terenul lor şi dacă vor gestiona bine restul de sezon au şanse să acceadă în Liga a II-a. Prima ocazie de a confirma rezultatul cu Naţional Sebiş e deplasarea de la Ighiu, unde sunt şanse mari să-l vedem în teren şi Ousmane N’Doye, senegalezul rezolvându-şi problemele cu viza.

CNS CETATE DEVA 1 (0)
Bodea – Ionică, Nogo, Agache, Doboş (51 Cornea) – Blănaru (51 Vaştag) R. Cristian, Stoenac, Făgărăşanu, Bloj (90+3 Lupu) – Tecsi (cpt.). Antrenor: Viorel Tănase
NAŢIONAL SEBIŞ 0
Munteanu – Rosemblum (76 Fuchs), Basic, Stupu, Siminic (cpt.) – Suciu, Kilin – Săulescu (67 Tulcan), Mihuţa (46 Pirtea), Susan (70 Cocină 5) – Velici. Antrenor: Călin Cojocaru
Arbitrii: Marius Naidin – Lucian Tănase (ambii din Piteşti), Cristian Ilinca (Craiova)
A marcat: Tecsi (63 – penalti)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.