CNS Cetate a reuşit prima victorie din retur

11 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ovidiu Mănăstire

Gruparea antrenată de Viorel Tănase s-a impus în faţa lui ACS Poli II Timişoara, scor 2-0 (0-0), obţinând primele trei puncte din acest retur. Duelul a avut două reprize diferite, devenii fiind neinspiraţi pe parcursul primeia dar şi-au schimbat atitudinea în cea de-a doua, ajutaţi de golurile marcate rapid şi de un adversar care nu a pus probleme pe atac.

Dominare sterilă în primul mitan

Având în faţă un adversar în care cel mai în vârstă jucător avea 22 de ani şi totodată lipsit de câteva piese importante, precum Vasi, Bârnoi sau Popan, alb-albaştri au luat prea uşor jocul. Şi, deşi şi-au masat adversarul în propria jumătate, gazdele nu au găsit soluţiile pentru a marca. Cele mai mari ocazii ale acestei reprize au venit spre finalul ei, Făgărăşanu luându-l la ţintă pe Contra din câţiva metri, la centrarea lui Szekely (minutul 58) iar Salif Nogo a reluat peste poartă, cu capul, din careul mic, o minge centrată din corner de Vaştag (minutul 45+1).

Ieşiţi cu inspiraţie de la cabine

Rămaşi fără Szekely, care s-a accidentat la muşchii aductori, devenii au forţat în debutul părţii secunde şi dominarea a dat în sfârşit rezultate. La trei minute de la reluare, o combinaţie de pase l-a lăsat pe Robert Cristian liber în careul mic iar acesta a înscris simpu, pe colţul scurt. Peste alte şase minute, oaspeţii au scos din nou mingea din plasă, Stoenac finalizând cu un şut din unghi, sub bară. Până la final, alb-albaştri îşi putea mări diferenţa dar Robert Cristian a şutat de la 16 metri puţin peste bară iar Bloj, singur la 10 metri, a trimis milimetric pe lângă bară.

Un succes normal, suspectat pentru pariuri!

Victoria gazdelor, una meritată după aspectul jocului, a fost umbrită însă de un articol apărut pe www.gsp.ro, în care se insinua că ar fi fost aranjată pentru pariuri. Mai precis, o agenţie de monitorizare a pariurilor din Italia a observat că spre finalul primei părţi, cotele de victorie a gazdelor şi marcarea a cel puţin două goluri meci scăzuseră brusc. Fără a se vedea nimic suspect în acest meci, în care oaspeţii nu au avut nicio ocazie clară de poartă, trebuie precizat că partida nu a fost inclusă în oferta niciunei agenţii de pariuri din Europa (deci nu s-a putut paria pe ea nici în România) ci doar pe o platformă online din Singapore.

Bobar: „O prostie mai mare nu am mai auzit în viaţa mea!”

Preşedintele alb-albaştrilor, Cristi Bobar, crede că acest zvon vine din partea unor conspiraţionişti iar desfăşurarea meciului nu dădea motive să fie suspect. „Imaginaţia şi paranoia ating uneori cote inimaginabile din partea unora. O prostie mai mare nu am mai auzit în viaţa mea. De ce ar fi fost aranjat un meci în care noi eram favoriţi clari, în care oaspeţii nici nu au ajuns la poartă şi au venit fără câţiva jucători de bază? Mi s-a spus că meciurile jucate vinerea sunt suspecte pentru pariuri. Noi jucăm vinerea pentru că aşa avem protocolul cu Federaţia Română de Fotbal. Dat fiind faptul că Centrul de Excelenţă Deva evoluează pe acelaşi teren, deobicei sâmbăta sau duminica, nu puteam şi noi să evoluăm sâmbătă”, a spus Bobar.

CNS CETATE DEVA 2 (0)

Bodea – Jude (87 Kelemen), Nogo (84 Ionică), Agache, Cornea – Bloj, R. Cristian, Stoenac (90 Lupu), Făgărăşanu – Szekely (45 Vaştag), Tecsi (cpt)

ACS POLI II TIMIŞOARA 0

Contra – Găvruţă, Cochinţu (cpt, 49 Birău), Lazăr, Iordache – Cherecheş, Murariu, Sporin (82 Sevici), Pădurariu, Bodochi – Sîrbu (62 Săplăcan). Antrenor: Victor Colins

Arbitrii: Claudiu Ştef – Balint Albu (ambii din Tg. Mureş), Alin Lazăr (Bistriţa)

Au marcat: R. Cristian (48), Stoenac (54)

Stadion: „Cetate”, spectatori 300

Explicaţie foto: Robert Cristian şi Marian Stoenac au marcat cele două goluri ale devenilor

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sute de fermieri sancţionaţi pentru arderea miriştilor

În urma valului de incendii necontrolate de vegetaţie uscată din ultimele săptămâni, care au afectat între 1.000 şi 2.000 de...

Închisoare cu suspendare pentru fugă de la locul accidentului

Ladislau Ludovic Kopriva a provocat un teribil accident de circulaţie în municipiul Vulcan, în luna august 2016, chiar la o...

Scandalagiu cu antecedente penale, trimis după gratii

Un tânăr de 28 de ani din Haţeg a ajuns în spatele gratiilor după ce a provocat un scandal într-un...

Închide