Cluj Arena, gazdă pentru Campionatul European de Atletism

Primul campionat european de atletism or­ganizat în România va avea loc pe Cluj Arena, în perioada 19-20 iunie. Stadionul din inima Transilvaniei va fi gazdă onorabilă pentru o nouă competiţie sportivă majoră, Campio­na­tul European de Atletism pe echipe – Liga I, ediţia 2021.

Reconfirmare
Competiţia care va avea loc în acest weekend va aduce la Cluj-Napoca 12 dintre cele mai puternice echipe europene ale mo­men­tului: Belarus, Belgia, Cehia, Elveţia, Es­tonia, Finlanda, Grecia, Norvegia, Olanda, Ro­mânia, Suedia şi Turcia.
În cadrul celor două zile de concurs vor fi programate 20 de întreceri masculine şi tot atâtea feminine. Echipele vor fi mixte şi vor concura pentru a se clasa la final pe un loc cât mai bun în clasament.
„Alegerea municipiului Cluj Napoca drept gazdă a acestei prime competiţii europene de pis­tă pe care România o găzduieşte este o re­confirmare a renumelui pe care acest oraş l-a câştigat în ultimii ani în ceea ce priveşte or­ga­nizarea în condiţii optime a întrecerilor sportive la cel mai înalt nivel. În perioada următoare vor mai fi şi altele, printre care Campionatele In­ter­naţionale ale României şi Cupa României la atletism”, au declarat reprezentanţii federaţiei.
Pentru această ediţie de campionat euro­pean accesul spectatorilor este permis doar per­soanelor vaccinate, celor care se află în pe­rioada cuprinsă între a 15 şi a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, ori a unui test anti­gen în condiţiile stabilite prin metodologia apro­bată prin ordin comun al Ministerului Ti­neretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii”, se mai arată în comunicat.
Remintim că la Campionatul European de atle­tism pe echipe de la Cluj Napoca vor par­ti­cipa şi doi atleţi din Deva, Florentina Ma­rincu-Iuşco (în proba de săritura în lungime) şi An­drei Răzvan Deliu (la săritura cu prăjina).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hriţac, alungat de la Simeria, primit la Deva

CSM Deva, club cu echipă în liga I la handbal feminin, echipă de liga a 3-a şi Centru de Copii

Memorialul „Mircea Sîrbu” a ajuns la ediţia a III-a

Astăzi cu începere de la ora 16, pe terenul sintetic de la Stadionul Cetate din Deva se vor desfăşura partidele

Propulsată pe postul de secretar de stat

Actualul director executiv al Direcţiei pentru Tineret şi Sport Hunedoara, Iza­bella-Maria Kacso-Doboly (foto), care ac­ti­vează din 2010 la această instutuţie

Închide