Cluj Arena, gazdă pentru Campionatul European de Atletism

Primul campionat european de atletism or­ganizat în România va avea loc pe Cluj Arena, în perioada 19-20 iunie. Stadionul din inima Transilvaniei va fi gazdă onorabilă pentru o nouă competiţie sportivă majoră, Campio­na­tul European de Atletism pe echipe – Liga I, ediţia 2021.

Reconfirmare
Competiţia care va avea loc în acest weekend va aduce la Cluj-Napoca 12 dintre cele mai puternice echipe europene ale mo­men­tului: Belarus, Belgia, Cehia, Elveţia, Es­tonia, Finlanda, Grecia, Norvegia, Olanda, Ro­mânia, Suedia şi Turcia.
În cadrul celor două zile de concurs vor fi programate 20 de întreceri masculine şi tot atâtea feminine. Echipele vor fi mixte şi vor concura pentru a se clasa la final pe un loc cât mai bun în clasament.
„Alegerea municipiului Cluj Napoca drept gazdă a acestei prime competiţii europene de pis­tă pe care România o găzduieşte este o re­confirmare a renumelui pe care acest oraş l-a câştigat în ultimii ani în ceea ce priveşte or­ga­nizarea în condiţii optime a întrecerilor sportive la cel mai înalt nivel. În perioada următoare vor mai fi şi altele, printre care Campionatele In­ter­naţionale ale României şi Cupa României la atletism”, au declarat reprezentanţii federaţiei.
Pentru această ediţie de campionat euro­pean accesul spectatorilor este permis doar per­soanelor vaccinate, celor care se află în pe­rioada cuprinsă între a 15 şi a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, ori a unui test anti­gen în condiţiile stabilite prin metodologia apro­bată prin ordin comun al Ministerului Ti­neretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii”, se mai arată în comunicat.
Remintim că la Campionatul European de atle­tism pe echipe de la Cluj Napoca vor par­ti­cipa şi doi atleţi din Deva, Florentina Ma­rincu-Iuşco (în proba de săritura în lungime) şi An­drei Răzvan Deliu (la săritura cu prăjina).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.