www.mesagerulhunedorean.ro

Cluburile mici fac juniorii mari

11 x 1 jucatorii de la RealSport

Ciprian Marinuţ

Echipele de copii de nouă şi 10 ani de la „anonimele” cluburi RealSport Deva şi  Inter Petrila sunt campioane judeţene şi vor reprezenta fotbalul juvenil hunedorean, la etapa zonală a „Memorialului Gheorghe Ola”.

„Granzii” ignoră tinerii
Cluburile mici, unde fotbalul se face cu suflet şi pasiune, au ajuns în situaţia de a prelua importanta misiune de a descoperi, forma şi creşte juniori, întrucât grupările cu tradiţie şi galoane din judeţ nu mai dau nici măcar doi bani pe …viitor. Drept dovadă, ediţia 2009 a celei mai populare competiţii rezervate micilor fotbalişti, „Memorialul Gheorghe Ola”, a fost câştigată, la nivel judeţean, de două echipe de la cluburi fără… renume. Formaţia de la CS RealSport Deva (la grupa celor născuţi în 2000) şi cea de la Inter Petrila (la grupa 1999) au luat faţa unor grupări cu nume grele în fotbalul judeţean, precum Jiul Petroşani, FC Hunedoara, Mureşul Deva sau Dacia Orăştie, şi au devenit campioane judeţene. Clubul RealSport Deva, care are prima şcoală de fotbal privat din judeţ, a demonstrat că are o politică inspirată şi corectă, în privinţa descoperirii şi formării de tinere talente. Iar echipa clubului de Liga a IV-a Inter Petrila a probat că talentele cresc şi că pot străluci şi dacă sunt şlefuite în condiţii vitrege.

RealSport ţinteşte finala naţională
Cele două echipe campioane judeţene vor participa, mâine şi sâmbătă, la etapa zonală a  „Memorialului Gheorghe Ola”, care va avea loc la Arad. Cu condiţii bune de pregătire, CS RealSport Deva are şi pretenţii pe măsură, dovadă că obiectivul echipei este de a se califica la turneul final naţional. Gruparea deveană, care a învins în finala judeţeană cu 6-0 pe Jiul, va avea ca adversare formaţiile Gloria Arad, LPS Banatul Timişoara, CSS Turnu Severin, Universitatea FEFS Craiova şi FC Şcolar Reşiţa, campioane ale judeţelor pe care le reprezintă. „Gândul nostru e să jucăm cât mai bine şi să ne calificăm la turneul final, între cele mai bune opt echipe din ţară. Stăm foarte bine la jocul colectiv, întrucât aceşti copii se antrenează împreună de peste doi ani, dar avem şi individualităţi precum portarul Mahir Yuksel şi atacanţii Todoran, Gavrilă şi Casian”, au spus antrenorii devenilor, Raul Spătaru şi Daniel Simina. Mai modeşti din punct de vedere financiar, cei de la Inter Petrila nu se îmbată cu apă rece, dar speră, totuşi, într-un rezultat bun în faţa celor de la Atletico Arad, LPS Banatul Timişoara, CSS Turnu Severin, Universitatea FEFS Craiova şi Muncitorul Reşiţa. „Pentru noi e deja o performanţă că am devenit campioni judeţeni. Ne-am bucura să ne calificăm la turneul final, dar e greu să lupţi cu cluburi mari, care au o arie de selecţie mai mare şi condiţii infinit mai bune. Important va fi că micii fotbalişti de la noi să acumuleze experienţă şi să înveţe foarte mult din aceste meciuri”, a spus Aurel Moldovan, antrenorul echipei Inter Petrila.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.