Clubul Lions Deva-Sarmizegetusa, o nouă organizaţie umanitară

04 clubNatalia Bumbac

Vineri, 8 aprilie, în Sala Reduta a Teatrului de Artă din Deva s-a desfăşurat „botezul”  Clubului Lions Deva-Sarmizegetusa, fiind semnat şi certificatul de naştere al organizaţiei. În prezenţa preşedintelul Districtului 124 România, a Clubului Lions, a mai multor invitaţi de la filialele din ţară, dar şi a oficialităţilor din judeţ, a avut loc ceremonia de cartare a clubului amintit, „leii hunedoreni” primind insigna de membri ai organizaţiei, după ce şi-au dat cuvântul să servească idealurilor organizaţiei cu scop umanitar, cu filiale pe întreg mapamondul.

Clubul Lions Deva-Sarmizegetusa numără pentru început 21 de membri, preşedintele filialei fiind Mariana Frăţilescu, o femeie de afaceri din judeţ. Animată de spiritul binefacerii, preşedinta organizaţiei nou-înfiinţate a participat în trecut şi a contribuit la numeroase acţiuni de binefacere, ştiind deja ce are de făcut în viitorul apropiat, prin intermediul Clubului Lions Deva-Sarmizegetusa. Mariana Frăţilescu ne-a declarat că, printre principalele domenii unde este nevoie de sprijin financiar este învăţământul şi sănătatea, fapt care va duce la o mobilizare de resurse umane în această direcţie, printre membrii clubului aflându-se medici, profesori, dar şi alte categorii profesionale.
Primul Club Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în SUA, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. La scurt timp de la înfiinţare, încep să se organizeze din ce în ce mai multe astfel de Cluburi şi spiritul „Lions” se internaţionalizează. De-a lungul timpului, Cluburile Lions au depus eforturi incomensurabile pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor defavorizate şi pentru dezvoltarea continuă a comunităţilor lor. Asociaţia Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări,  având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.360.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înfiinţat în 1994, este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.

2 comentarii la „Clubul Lions Deva-Sarmizegetusa, o nouă organizaţie umanitară

  • 10 aprilie 2016 la 20:29
    Permalink

    MARIANA FRATILESCU nu era aia carte apare in dosarul lui MOLOT, cea care bebeficia de bani de la CJ HD in mod nelegal?!

  • 16 iulie 2017 la 17:46
    Permalink

    http://www.mediafax.ro/social/om-de-afaceri-hunedorean-retinut-in-dosarul-de-coruptie-al-presedintelui-cj-hunedoara-13699840

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare