Clubul Femina din Brad a sãrbãtorit un deceniu de activitate

07 DSC_0119Magdalena Şerban

Luni seara, cei 10 ani de activitate a Clubului Femina din Brad au fost marcaţi de câteva sute de reprezentante ale sexului frumos, la Juliana Ballroom. Nu au lipsit nici domnii. Printre invitaţi, s-au numărat lideri locali şi judeţeni ai PSD, primari, directori de deconcentrate, parlamentari, precum şi doi oaspeţi de seamă: fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi renumitul creator de modă Cătălin Botezatu. Evenimentul a fost prezentat de cunoscuta vedetă de televiziune, Florentina Opriş.

Intotero a mizat pe femeia-exemplu…
„Clubul Femina a fost înfiinţat în 2004, în municipiul Brad. Au luat naştere şase astfel de cluburi în tot judeţul, însă în timp, tradiţia lor s-a pierdut. Doar la Brad, ea a avut continuitate. Odată cu câştigarea mandatului în fruntea OFSD, una dintre dorinţele mele a fost reînvierea activităţii acestora. Din 2013 şi până acum, am reuşit să le reactivăm pe cel din Vulcan şi cel din Petroşani. Ele oferă femeilor, posibilitatea de a dezvolta subiecte şi acţiuni din domenii diferite, chiar dacă fac sau nu parte din vreun partid politic şi de a veni în contact cu exemple de succes. Doresc să le mulţumesc colegelor mele din PSD, Sorinei Cobori, care este preşedinta Clubului Femina Brad, precum şi tuturor celor implicaţi în organizare şi susţinere, în special domnului deputat Laurenţiu Nistor, şi preşedinte al PSD Hunedoara, domnului primar Florin Cazacu şi consilierilor locali din Brad”, a declarat parlamentarul hunedorean Natalia Elena Intotero, preşedinta Organizaţiei judeţene a femeilor social-democrate.

….Cazacu a promovat femeia de zi cu zi
„Nu putem vorbi de o societate doar a femeilor sau de una doar a bărbaţilor. În acest spirit, astăzi (n.r. luni), s-a vorbit foarte mult despre femeile de succes, însă eu am abordat şi problema femeii din umbră, a celei care veghează la bunăstarea familiei, femeia care nu se etalează neapărat în piaţa publică, ci are un singur gând: să-şi vadă familia fericită. În ceea ce priveşte alegerea invitaţilor, nu a fost deloc întâmplătoare. Doamna Ecaterina Andronescu este, cu siguranţă, cel mai bun ministru al Educaţiei, de la revoluţie şi până în prezent, iar Cătălin Botezatu este omul care pune mult în valoare frumosul feminin. Consider că femeia are un rol foarte important în societate. Spre exemplu, un om politic fără o femeie puternică lângă el nu are absolut  nici o valoare”, a subliniat Florin Cazacu, edilul-şef din Brad. El a mai precizat că printre premiantele serii, cu care brădenii se mândresc, se numără Alexandra Flavia Marcu, o tânără care la numai 13 ani a reuşit să escaladeze cinci vârfuri de peste 5.000 de metri, ale unor importanţi vulcani ai lumii, şi soprana Cristina Oltean, care a şi încântat publicul prezent, cu un recital de excepţie.

Coadă la poze şi autografe marca Botezatu
Pentru doamne şi domnişoare, de departe cel mai aşteptat moment al serii a fost interacţiunea cu şarmantul designer. S-au fotografiat alături de el, i-au cerut autografe şi i-au sorbit din ochi fiecare mişcare. Ba mai mult, au dat buzna să-i cumpere cartea autobiografică “Trei Vieţi. Pedeapsa”, lansată şi la Brad.  „Este o ruşine că nu am ajuns până acum la Muzeul Aurului şi o să-l recomand tuturor. Am fost la Ţebea şi am simţit cum acest pământ musteşte de istorie, tradiţie, idealism, din toate punctele de vedere. Sunt mândru că sunt român”, a spus Cătălin Botezatu, ca o concluzie a scurtei sale vizite în Ţara Moţilor.

N-au plecat cu mâna goală
Mai trebuie amintit faptul că în cadrul manifestării, s-au oferit diplome de excelenţă femeilor care s-au remarcat prin munca depusă pentru bunul mers al lucrurilor în comunitatea din care fac parte, domnilor care le-au oferit sprijin, şi o serie de cadouri, invitaţilor. Cătălin Botezatu a primit din partea Nataliei Intotero, o ie tradiţională adusă de primarul Ciprian Achim din comuna Lelese, un coş cu produse tradiţionale şi murături, precum şi cartea „Cărarea Împărăţiei” scrisă de părintele Arsenie Boca. Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a ales tot cu un exemplar din cartea ieromonahului şi bineînţeles, din acelaşi ţinut al Pădurenilor, cu un costum popular. În plus, fiecare reprezentantă a sexului frumos a fost cadorisită, la plecare, cu câte un trandafir alb şi un mărţişor.

One thought on “Clubul Femina din Brad a sãrbãtorit un deceniu de activitate

  • 26 februarie 2014 la 17:04
    Permalink

    Ecaterina Andronescu este cel mai bun ministru al Educatiei ???Cum poate fi educator model,cineva care plagiaza ?
    Si ce realizari marete are Domnia Sa ?Ca a desfiintat Scolile Profesionale ,indreptand toti elevii spre Fabricile de Diplome ?Ca a permis ca in toate scolile sa fie directori numiti politic ?Ca tara noastra este pe ultimele locuri in evaluari de genul PISA ?Ca nicio universitate romaneasca nu se regaseste in top 500 Shangai ?Ca prea putini absolventi de studii superioare isi gasesc un job in domeniul studiat ?Ca, prin permisivitatea sistemului, au ajuns astazi sa fie dascali ,oameni care nu stiu nici sa scrie corect ?…
    Doamna Andronescu este CO-AUTOR(daca nu principal autor ) AL DEZASTRULUI INVATAMANTULUI ROMANESC !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare