Clienţi ai E.ON Energie din judeţ, înşelaţi de companiile concurente

3 iunie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Compania furnizoare de electricitate, gaze naturale şi soluţii energetice E.ON a transmis un comunicat în care atrage atenţia că, în ultimele luni, numeroase persoane au reclamat că au fost înşelate de reprezentanţi ai unor companii din domeniu, în vederea încheierii unui nou contract pentru furnizarea serviciilor menţionate. Astfel de cazuri s-au petrecut şi la noi în judeţ.
„În ultimele luni, numeroase persoane ne-au adus la cunoştinţă că au fost induse în eroare, chiar înşelate, de reprezentanţi ai unor companii furnizoare de electricitate şi gaze naturale, în vederea încheierii unui nou contract. Abordarea la domiciliu a consumatorilor cu solicitarea documentelor de identitate şi a unei facturi mai vechi, cu o argumentaţie verbală neacoperită de contract şi necesitatea unor semnături ale clientului pe anumite documente, fără a da timp pentru a fi citite şi înţelese, reprezintă «reţeta» ce ne-a fost semnalată de clienţi din judeţele: Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ, Alba, Sibiu, Mureş şi Hunedoara.
Orice consumator are dreptul să îşi aleagă şi să schimbe furnizorul de energie – electricitate şi/sau gaze naturale, prin alegerea unei oferte negociate din piaţa liberă, dar în acelaşi timp are şi dreptul de a nu fi supus unor practici înşelătoare, prin omiterea cu bună ştiinţă, a unor informaţii importante sau prin oferirea unor informaţii false”, se arată în comunicat.
Cei de la E.ON au mai precizat că ei încurajează concurenţa, dar nu şi practicile neloiale sau înşelătoria. Tocmai de aceea au luat o serie de măsuri conform legislaţiei din România şi normelor stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare din domeniul Energiei, împotriva celor care distribuie mesaje neadevărate şi înşelătoare şi roagă consumatorii să le sesizeze practicile neconcurenţiale ale altor furnizori de energie. (N.Bumbac)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ciobanu Marius spune:

    Dar despre modernizarea si extinderea retelei existente nu vorbesc reprezentantii E-on? Nu cred ca ei nu au remarcat rapida extindere a localitatilor din ultimii 10 ani. In deva au aparut cartiere intregi. Zona Iosif Vulcan de exemplu are cel putin 500-750 de imobile noi construite care nu beneficiaza de serviciile lor. Bineinteles ca la intrebari directe au invocat lipsa de fonduri la departamentul de investitie si dezvoltare. Poate concurenta aia “neloiala” o sa faca ceva ca ei sunt prea indolenti si prea tare incantati de “Dolce far niente”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De trei luni, ambulanţa SMURD de la Simeria nu a fost reparată

Singura ambulanţă de la modulul SMURD din Simeria a fost trasă pe dreapta de trei luni. Autoturismul s-a stricat şi...

Salvamontiştii hunedoreni, multe intervenţii în weekend

Salvamontiştii hunedoreni au avut un sfârşit de săptămână plin de intervenţii de salvare şi căutare. În primul rând, au continuat...

Trofeul Micului Cititor, ediţia 2018

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat în ultima zi a lunii mai 2018, manifestarea...

Închide